MENU

Omdat het bijna kerst is… A Very Murray Christmas!

De ‘Wildlife Photographer of the Year’ 2015

oktober 16, 2015 reageren (0) Views: 865 Life Redactie BLVD

Week 3, Stopping-Game still going strong!

Met bloed, zweet én tranen (die wel héél helder zijn geworden zonder al die nicotine en teerdeeltjes in onze nu-fitte lichamen) hebben we het tot en met week 3 weten te schoppen. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat we al geslaagd zijn om te stoppen met roken. Immers, via de Stoptober-applicatie krijgen we regelmatig updates met hoe goed we bezig zijn. “Hoe dan?” Nou, zo dan:

– Meer dan €50,- bespaard
– De koolmonoxide uit het lichaam
– Teer, slijm en stof verwijderd uit het lichaam
– Het smaak-en reukvermogen hersteld tot voorheen (merk je echt!)
– Het gevoel van fitheid is ein-de-lijk weer hier
– Zijn de tandjes nou écht witter? Het lijkt er wel op!
– De bloedcirculatie van het lichaam start te verbeteren
– De huid ziet er gezonder uit (maar echt!)
– Last but not least… we ruiken als een stel beertjes uit een OMO-reclame

Kortom, tot zover mogen we terugblikken op drie fantastische weken. Oké, eerlijk = eerlijk. Zwaar was het wel én zwaar is het nog steeds. Vooral de avondjes met lekkere borreltjes, de kleine gezellige herfstavondjes met vrienden én de momenten van inspiratie. Een schrijver werkt gewoon het beste in een duistere ruimte met rode wijn, flikkerende kaarslichtjes en een asbak vol uitgedrukte peuken. Althans, dat was de schrijver van toen. De schrijver van nu, de totale mensch, rookt niet meer. Geven we toch een beetje het goede voorbeeld aan jullie!
SAMSUNG CSC
Nicotinell kauwgom/pleisters
Zoals we al schreven (en jullie hebben kunnen zien in onze contactmomenten) zijn we een samenwerking aangegaan met Nicotinell om ons daadwerkelijk te laten stoppen met roken. We kunnen met hand op het hart stellen dat het ons anders ook niet was gelukt. Met name de Nicotinell-kauwgom werkte erg effectief. Hoe het werkt? Nou… zin om te roken? Neem een gummie én je zin om te inhaleren verdwijnt als sneeuw voor de zon. Er zijn dan ook behoorlijk wat kauwgompjes doorheen gegaan, maar hé… we zijn so far nog rookvrij!

Ook de ingezette pleisters deden onze verslaving op de juiste manier bestrijden. Het is de mind-setting, het zijn de attributen van Nicotinell én het is zelf beseffen waar je nou eigenlijk mee bezig ben. Met roken komen alleen maar nadelen. Hoe ‘gezellig het ook is.’ Dat is nu wel duidelijk

*: Stead LF, Perera R, Bullen C, Mant D, Hartmann-Boyce J, Cahill K, Lancaster T, Nicotine replacement therapy for smoking cessation. Cochrane Database of Systematic Reviews 2012, Issue 11.


Nicotinell (nicotine) is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken wanneer u jonger dan 18 jaar of niet-roker bent. Bij hartproblemen, vraag advies aan uw huisarts. Nicotinell pleister niet gebruiken wanneer u occasionele roker bent. Novartis Consumer Health BV. a GSK Consumer Healthcare company P3NL 151 114 / KOAG 112-1015-1478

Tags:

Comments are closed.