MENU

Fierro: de culinaire attractie van Valencia

Sunny Cars: kom relaxed op je bestemming aan

juli 26, 2024 Reageren (1) Views: 618 Travel Larissa Hendriks

Krijg de smaak te pakken in Valencia met Koen en Suzie

Valencia, bekend om zijn zonnige stranden en prachtige architectuur, heeft ook een indrukwekkende culinaire scene die je zeker moet ontdekken. Tijdens ons bezoek aan deze bruisende stad hebben wij twee onvergetelijke culinaire tours ervaren die niet alleen de smaakpapillen prikkelen, maar ook een mooi beeld geven van de cultuur in de stad. 

Valencia ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee. Het is al een culinaire stad in de geschiedenis want Valencia geldt als geboorteplaats van de paella, een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Daarnaast wordt Valencia wordt ook wel de sinaasappelstad genoemd. Overal waar je komt zie je bomen vol rijpe sinaasappels.

Culinaire fiets tour met Koen

Het avontuur begon met een culinaire fiets tour, geleid door de energieke en enthousiaste Koen. Op de fiets beweeg je natuurlijk een stuk sneller door de stad, waardoor we in één dag veel konden zien. Koen nam ons mee langs enkele van de mooiste en meest iconische plekken van Valencia. Zijn passie voor de stad en zijn kennis van de lokale cultuur maakten de tour niet alleen informatief, maar ook ontzettend leuk.

Een van de hoogtepunten van de tour was een uitgebreide lunchpauze, waar we genoten van een typisch Valenciaans broodje. Naast het broodje proefden we ook heerlijke producten van de lokale markt, zoals verse olijven en kazen. De lunch werd perfect aangevuld met een lokale witte wijn, die we echt  fantastisch vonden.

Wat deze tour extra bijzonder maakte, was Koens persoonlijke touch. Hij vertelde ons over zijn leven als Nederlander in Valencia en hoe hij verliefd werd op zowel de stad als een Spaanse. Zijn verhalen brachten de stad echt tot leven! We raden de tour aan iedereen aan en waren na afloop zo voldaan, dat echt avondeten niet meer nodig was. 

Culinaire wandeling met Suzie

De volgende dag stond een culinaire wandeling met Suzie van Tours in Valencia op het programma. Deze tour bood een geheel andere kijk op Valencia. Lopend door een ander deel van de stad, ontdekten we plekken die we met Koen nog niet hadden gezien. Met een wandeling krijg je ook een andere kijk op de stad, je hebt een stuk langer de tijd om stil te staan bij je omgeving.

We proefden talloze lokale lekkernijen die we nog niet eerder hadden geprobeerd. De absolute hoogtepunten waren de sinaasappel cappuccino en de pompoen donuts, genaamd Buñuelos. Ook heerlijk! Twee dagen op rij genieten. Het was precies genoeg om een goede indruk te krijgen van de Valenciaanse lekkernijen, zonder met buikpijn naar huis te gaan. 

Net als Koen, nam Suzie ons ook mee in haar wereld. Ze kent veel lokale mensen en stelde ons aan hen voor, waardoor we ons echt even als locals voelden. Suzie’s verhalen over het leven in Valencia en haar interactie met de lokale bevolking gaven de tour een authentiek en intiem karakter. Het voelde alsof we een ochtend doorbrachten met een goede vriendin die ons haar favoriete plekken liet zien. Ook een aanrader!

Valencia, je was heerlijk!

Onze tijd in Valencia was onvergetelijk dankzij de culinaire tours met Koen en Suzie. Beide gidsen brachten hun eigen unieke flair en kennis naar de tours, waardoor elke ervaring anders maar even verrijkend was. We hebben onwijs veel geleerd over de typische smaken van de stad! Of je nu op de fiets door de stad zoeft of rustig door de straten wandelt, de culinaire rijkdom van Valencia zal je zeker verrassen en betoveren.

Dus, als je van plan bent om Valencia te bezoeken, boek dan vooral een van deze culinaire tours. Het is de perfecte manier om de stad te ontdekken, nieuwe smaken te proeven en meer te leren over de lokale cultuur. En wie weet, misschien val je net als Koen en Suzie voor de charme van deze prachtige stad.