MENU

Eventingamazone Sanne de Jong op weg naar Parijs

Festival kamperen 101!

augustus 2, 2024 Reageren (1) Views: 551 Life Larissa Hendriks

O My Bag x Naz Foundation: een impactvolle samenwerking

Sinds 2022 doneert O My Bag de opbrengst van de verkoop van de rainbowstraps aan de Naz Foundation in New Delhi. Ze doen dit omdat ze het belangrijk vinden om niet alleen Pride-merchandise te produceren en te verkopen voor winst zonder daadwerkelijk de LGBTQ+ gemeenschap te steunen (dit wordt pinkwashing genoemd!).

In totaal hebben ze bijna €7.000 aan hen gedoneerd, en dit geld is gebruikt om een gemeenschapscentrum te bouwen, dat nu vijf maanden open is.

Een Hub voor cruciale diensten

Dit is wat Siddhant, Social Media Manager bij Naz, schrijft over het centrum:

“Het centrum is een hub geworden voor verschillende belangrijke diensten, waaronder juridische bijstand, kliniek, geestelijke gezondheidszorg, peer counseling, en een samenwerkingsruimte voor andere organisaties. Het dient als een cultureel centrum waar evenementen en ondersteuningsgroepen worden georganiseerd om de betrokkenheid en het welzijn van onze gemeenschap te bevorderen. Ik ben er trots op aan te kondigen dat we in slechts vijf maanden een aanzienlijke impact hebben gemaakt op het leven van veel queer personen. We hebben specifiek geestelijke gezondheidszorg geboden aan 300 individuen, 365 patiënten bediend in onze kliniek, 495 counseling sessies verzorgd, en juridische bijstand verleend aan 200 mensen. Deze cijfers weerspiegelen de toewijding van ons personeel en de grote behoefte aan de diensten die we leveren.”

Rainbow straps

Het voortdurende project met rainbowstraps staat weer in de schijnwerpers, zodat je de straten in solidariteit kunt bewandelen en tegelijkertijd iets kunt teruggeven aan de LGBTQIA+ gemeenschap in New Delhi, India. Alle opbrengsten van de riemen gaan rechtstreeks naar de @naz_foundation, een lokale non-profitorganisatie in New Delhi. Zij bieden middelen en ondersteuning op gebieden zoals juridische bijstand, geestelijke gezondheidszorg, peer counseling en gemeenschapsopbouw.

“Naz’s visie is om een rechtvaardige en eerlijke samenleving te creëren door individuen uit sociaal en economisch uitgesloten gemeenschappen te transformeren tot agenten van verandering.”

Dit jaar hebben ze besloten om 20% korting aan te bieden op hen rainbowstraps, zodat ze meer kleur op straat kunnen zien en hun donaties aan Naz kunnen verhogen.