MENU

W Motors Fenyr Supersport (900 pk)

Jean Julien’s ‘Peace for Paris’ wordt het saamhorigheidssymbool

november 13, 2015 reageren (0) Views: 1226 Life Redactie BLVD

En hierom is marketing voor jouw startup belangrijk

Als startup heb je de ambitie om binnen no-time de wereld te gaan veroveren. Jouw idee is goud waard én daarom ben je hoogstwaarschijnlijk voor jezelf begonnen. Als startende ondernemer zijn er echter veel hobbels waar je overheen moet voordat je aan je wereldheerschappij kan beginnen. Zo moet er budget ergens vandaan getoverd worden om in je kosten te voorzien: flexplek/kantoorruimte, reiskosten, het bouwen van een kwalitatieve website etc. Als ondernemer moet je hier rekening mee houden. Veel startups snappen echter niet het belang van goede marketing…en daar gaat ook geld in zitten.

Marketing/promotie zet jouw bedrijf op een bepaalde manier in de markt. Of je nu in de internetbranche zit, schilder bent of je eigen kunst op creatieve wijze wil verkopen. Promotie is a must omdat je op deze manier jouw product bij de juiste doelgroep onder ogen brengt. Waar hangt jouw doelgroep uit, hoe spoor je ze aan om over te gaan tot actie, hoe onderscheid je jezelf van de concurrentie etc. Maak een concreet plan waar je altijd op kan terugvallen.

– Marketing vertelt jouw boodschap!
Wanneer je bedrijf start heb je een bepaald idee, je wilt of denkt te kunnen voorzien in een bepaalde behoefte. Wees duidelijk in je campagne, laat zien waar je bedrijf voor staat en prikkel je doelgroep. Een goede slogan, een krachtig logo. It’s all in the game!

– Marketing triggert jouw doelgroep!
Met reclame kan je jouw beoogde klanten vertellen en enthousiasmeren waarom ze bij jouw bedrijf moeten zijn en niet bij de concurrentie. Baken je doelgroep af, onderzoek wat de interesses zijn (gezinssituatie/jaarinkomen/gewoontes etc.) en je zult zien hoe effectief je specifiekere campagne zal zijn.

funny-commercial-head-1024x671

– Marketing makes you stand out from the crowd!
Bij een reclameboodschap is het belangrijk om op te vallen. Anders zijn dan andere bedrijven. Mensen/toekomstige klanten moeten jouw boodschap onthouden én willen doorvertellen. Heb jij al nagedacht over jouw slogan? Over jouw reclame?

– Marketing kan op verschillende wijzen, experimenteer!
Veel startups willen niet investeren in marketing simpelweg omdat het een grote kostenpost is. Kies voor een geschikt medium, investeer in een reclame en wees je bewust van de kracht van marketing. Het zal je doen verbazen.

Bezoek Reclameland.be voor gunstige deals op het gebied van promotie en marketing!

Comments are closed.