MENU

The Monocle Travel Guide to Istanbul

_De onwaarschijnlijke schoonheid van…Finland

november 17, 2015 reageren (0) Views: 1429 Travel Redactie BLVD

De meest luxe designhotels van Dubai

Mocht je nog nooit naar de Verenigde Arabische Emiraten op vakantie geweest zijn dan valt er duidelijk nog veel gebied voor je te winnen. Een ware cultuurshock zal je ten deel vallen. Overweldigende luxe, exotische landschappen en de meest trendy, designhotels. In het straatbeeld overheersen wagens van over de ton, mannen in gedrapeerde gewaden én wolkenkrabbers everywhere. Welcome to Dubai!

Dubai is het Mekka van de extravagantie én niet heel verwonderlijk is het feit dat veel design/modehuizen een vestiging ambiëren in de Emiraten. Wel in de vorm van een hotel natuurlijk!

Armani Hotel

dubai-fashion-brand-hotels-armani-02-1200x688

Aan de binnenzijde van de Burj Khalifa – het hoogste gebouw ter wereld – is één van de twee hotels die de naam Armani draagt (de ander bevindt zich in Milaan). Met 160 kamers, spa’s, zes restaurants en een speciale retail-ruimte (waar je alles van Armani kan aanschaffen) is dit Armani Hotel a must go!

Palazzo Versace

dubai-fashion-brand-hotels-versace-04-1200x688

Het andere Italiaanse modehuis, Versace, verschijnt in de tastbare vorm van Palazzo Versace. De luxe-droom van modeliefhebbers wereldwijd huisvest zich in een 16de eeuw Italiaans paleis. Alles qua attributen en meubilair is designed by Versace. Naar het schijnt kostte het hotel een slordige $625 miljoen.

Cavalli Club

dubai-fashion-brand-hotels-cavalli-02-1200x688

Roberto Cavalli koos ervoor om een club uit de grond te stampen i.p.v. een hotel. Aan het extravagante interieur zal het in ieder geval niet liggen. Aan de binnenzijde kan je jezelf verdrinken in de grandioze watervallen of de speciaal gesorteerde cocktails… Let vooral op de gezellige dierenprintjes, kristallen kroonluchters én extravagante verlichting. Leuk, leuk, leuk!

Bulgari Hotel

fashion-hotel-dubai-Bulgari-Hotel-01-1200x688

Met franchises in Londen, Milaan en Bali is het nieuw-te-bouwen Bulgari Hotel in Dubai wellicht de meest spraakmakende. De tekeningen zijn al ingeleverd door het Italiaanse architectenbureau Antionio Citterio Patricia Viel & Partners en die zijn veelbelovend. 1.7 miljoen hectare grond, gelegen op Jumeira Bay Island én het hotel in de vorm van een “titanic seahorse.”

 

Tags: ,

Comments are closed.