MENU

_5x Je Excuses Aanbieden Als Een Man

__De best geklede man van Nederland 2015…Ronnie Flex?

november 30, 2015 reageren (3) Views: 1514 Life Redactie BLVD

_Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is inmiddels een begrip in Amsterdam en ook dit jaar weer de perfecte bestemming voor een date, een leuk avondje met je vrienden of een uitje met de familie. Het thema “vriendschap” is herkenbaar, maar kan tegelijkertijd door iedereen anders worden opgevat. De lichtkunstwerken zijn dan ook de interpretaties van dit begrip door nationale en internationale kunstenaars. Alle werken zijn speciaal voor Amsterdam ontworpen en geven een nieuwe kijk op bekende ruimtes in de stad. Dit betekent dat de lichten niet alleen interessant zijn voor de bezoekers van Amsterdam, maar ook voor de bewoners.

Voor een uniek perspectief op de verschillende lichtinstallaties- en sculpturen en de oude binnenstad van Amsterdam is de vaarroute Water Colors een echte aanrader. Ben je daarentegen niet zo’n held op het water? Blijf dan lekker aan wal en bekijk de kunstwerken op je eigen tempo met de wandelroute Illuminade. Natuurlijk begrijpen wij het ook wel als daar de nodige rustpauzes bij horen, dus kijk zeker even naar de agenda en de speciale kortingen op de site (amsterdamlightfestival.nl).

Hieronder geven wij alvast een impressie van de kunstwerken die te zien zijn op het festival met wat weetjes zodat jij ook nog eens indruk kan maken op je date of andere metgezellen.

Merry Go Round Europe

Image 1. Merry Go Round Europe

De verlichte zweefmolen van kunstenaars Karel de Boer, Ivo Hulskamp, Ward Kreykamp en Stephan Schagen is een mooi voorbeeld van de locatiegebondenheid van de lichtinstallaties. Amsterdam en water zijn namelijk onafscheidelijk en dit kunstwerk komt perfect tot zijn recht in het water voor het museum NEMO. Het idee achter dit werk is het kunnen wegzweven uit de realiteit om hierna weer met een frisse blik naar de wereld te kunnen kijken. Dit zou zowel voor vriendschappen als voor heel Europa een goed idee zijn volgens de kunstenaars.

 Run Beyond

Image 2. Run Beyond

Het kunstwerk Run Beyond verbeeldt een persoon die over een brug op de Herengracht springt. De sprong lijkt vrij onmogelijk, maar dit is dan ook exact de bedoeling van de Italiaanse kunstenaar Angelo Bonello. Zijn motto: niets is onmogelijk als je het maar graag genoeg wilt. Het kunstwerk verwijst volgens Bonello naar de sprong naar vrijheid die iedereen zou moeten maken. Dit doet denken aan de sprong die vluchtelingen maken om vrijheid te kunnen vinden in Europa, maar het blijft een raadsel wat de kunstenaar hiermee precies bedoelt.

Bucky Ball: Get Connected

Image 3. Bucky Ball

Met dit kunstwerk wordt een verbinding gemaakt tussen wetenschap en kunst, maar ook tussen twee geografische gebieden: Twente en Amsterdam. Deze installatie van Bianca Leusink bevindt zich ter hoogte van de Twentse Ambassade (geen zorgen, wij wisten ook niet van het bestaan ervan) en lijkt op het eerste gezicht niet meer dan een gekleurde voetbal met patronen te zijn. Het is echter een molecuul die door middel van 60 koolstofatomen wordt gevormd. En dat is natuurlijk weer een mooie verwijzing naar vriendschap en gemeenschap.

Bands of Friendship

Image 4. Bands of Friendship

Bands of Friendship van Santosh Gujar en Vikas Patil verwijst naar de vriendschapsbandjes die mensen dragen om hun vriendschap met anderen uit te dragen of om te laten zien dat zij een goed doel steunen. Het staat bovendien symbool voor eindeloze vriendschap. Extra leuk aan dit kunstwerk is dat jij zelf de betekenis van het kunstwerk kunt veranderen door simpelweg een paar stappen opzij te doen. De ringen kunnen los van elkaar staan, verbonden zijn of een kleurige tunnel vormen.

De Illuminade wandelroute is te bezichtigen van 10 december 2015 t/m 3 januari 2016, de Water Colors vaarroute is te bewonderen van 28 november 2015 t/m 17 januari 2016.

Tags: , ,

3 Responses to _Amsterdam Light Festival

  1. […] plaatsten wij op BLVD een artikel over de vaarroute van Amsterdam Light Festival. Natuurlijk laten we de wandelliefhebbers onder jullie niet in de steek, en hebben we ook nog even […]

  2. […] hier voor een impressie van de kunstwerken langs de […]

  3. […] plaatsten wij op BLVD een artikel over de vaarroute van Amsterdam Light Festival. Natuurlijk laten we de wandelliefhebbers onder jullie niet in de steek, en hebben we ook nog even […]