Geen paniek als je nog steeds niet weet wat je kerstdessert gaat worden, of als je simpelweg vergeten bent om een toetje voor te bereiden. Wij geven drie super makkelijke en snelle gerechtjes om het kerstdiner op een positieve manier af te sluiten.
Winter scroppino
Bubbels zijn niet alleen een goede starter voor de avond, maar ook de perfecte afsluiter van je kerstdiner. Waarschijnlijk ben je al wel bekend met de scroppino, en nu geven wij het recept voor de winterse variant.
Foto: Cocktailicious
Benodigdheden (1 glas):
- Een bol yoghurtijs
- Prosecco (ong. 60 ml per glas)
- Vodka (ong. 15 ml per glas)
- Limoen
- Rood fruit
- Champagneglas
Doe per glas een bol yoghurtijs, prosecco, vodka, en een beetje sap van de limoen in een blender en mix het een aantal minuten. Schenk de scroppino in een champagneglas en maak het op je eigen manier af met wat rood fruit.
Aardbei kerstmannetjes
Een culinair hoogstandje is het zeker niet, maar wij weten uit ervaring dat deze kerstmannetjes gegarandeerd bij iedereen een glimlach om de mond zullen toveren. En dat is de mooiste reactie op een gerecht, toch?
Benodigdheden:
- Grote aardbeien
- Stevige slagroom (met wat mascarpone evt.)
- Hagelslag
Was de aardbeien, verwijder de kroontje en snij een stukje van de bovenkant voor de muts van de kerstman. Vul een spuitzak met slagroom en spuit dit op de aardbeien. Zet de bovenkant van de aardbeien er op. Maak van de hagelslag oogjes, en van overgebleven slagroom knoopjes op de onderste aardbei.
Cheesecake in glas
Maak indruk met deze simpele en toch zeer stijlvolle toetjes in glas!
Simpel, snel te bereiden en stijlvol in een glaasje.
Benodigdheden (2 glazen):
- 6 bastognekoeken (of speculaas/biscuits)
- 25 gram roomboter
- 250 ml opgeklopte slagroom
- 100 gram monchou (1 pakje)
- 200 gram aardbeien (of ander fruit)
- Halve theelepel speculaas/koek kruiden
- 2 glazen
Smelt de boter in een pannetje, of in een bakje in de magnetron. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met bijvoorbeeld een stamper. Maak ze zo klein als je zelf wilt. Meng de gesmolten boter met de kruimels en verdeel dit over de bodem van het glas. Druk het mengsel plat met een lepel en zet de glazen in de koelkast.
Meng de monchou met vanillesuiker en speculaaskruiden, en voeg de opgeklopte slagroom toe. Schep het mengsel op de koekjesbodem. Zet de glazen weer terug in de koelkast.
De aardbeien worden gebruikt om het laatste gedeelte van dit lekkere toetje te maken. Leg allereerst een aantal aardbeien apart voor de garnering. De rest van de aardbeien (zonder kroontjes) maal je fijn in een keukenmachine, blender of eventueel in een pannetje op het vuur. Giet het aardbeienmengsel over je gerecht en leg de overgebleven aardbeien bovenop. Zet hierna je dessert een aantal uur in de koelkast.
Fijne kerstdagen!
Tags: desserts, Kerst, Vrije tijd