MENU

Dani Olivier’s lichtpatronen op naakte vrouwen

Zoete wraak: komediant James Veitch licht internetfraudeur op

januari 12, 2016 reageren (3) Views: 1111 Life Redactie BLVD

Ben jij begeerlijk? Datingapp Tinder houdt je score bij

Hoe aantrekkelijk ben jij? Je bent je er misschien niet bewust van, maar er zit wel degelijk een wetenschap achter de populaire datingapp Tinder. Het bedrijf maakt namelijk gebruik van een interne rating tool, waarbij er wordt berekend wie de meeste gewilde personen op de app zijn, en wie wat minder begeerlijk is.

Hoe werkt het?

In een interview met Fastcompany uit november, vertelt Tinder CEO Sean Rad dat de datingapp gebruikmaakt van een algoritme om de juiste mensen met elkaar te matchen. Het gaat hierbij niet alleen om je fysieke aantrekkelijkheid, volgens Rad:  “It’s very complicated. It took us two and a half months just to build the algorithm because a lot of factors go into it.”

Wat die factoren precies zijn blijft vaag. Jonathan Badeen, de vicepresident van product, vertelt Fastcompany dat de score vergelijkbaar is met het spel Warcraft:  “I used to play a long time ago, and whenever you play somebody with a really high score, you end up gaining more points than if you played someone with a lower score.”

De score wordt binnen het bedrijf “Elo score” genoemd. Een interessante benaming als je de definitie op Wikipedia bekijkt: “[dit] is een getalsmatige aanduiding van de sterkte van een speler. Het wordt het meest gebruikt in schaken, dammen en go, maar kan in principe gebruikt worden bij elke sport waarbij spelers 1 tegen 1 spelen.”  Ach ja, de liefde is misschien ook wel een spel, maar dan wel eentje die beide spelers kunnen winnen. Game, set, match!

Wij zijn nog niet helemaal zeker of we onze score zouden willen weten. Is het ontbreken van afwijzing niet juist een van de fijnste eigenschappen van de app?

Tags: , , ,