MENU

Verleid haar met je ogen

De ochtendroutine van succesvolle ondernemers

januari 13, 2016 Reageren (1) Views: 1496 Life Redactie BLVD

Maakt het winnen van de loterij écht gelukkig?

We leven al bijna twee weken in het nieuwe jaar, maar nog steeds zitten mensen op de bank te huilen van de pech omdat ze niets wisten te winnen bij de oud én nieuwsjaarstrekking terwijl de geluksvogel de nieuwe miljoentjes vieren ergens ver in het buitenland. Ergens in de zon.

Kamal was een paar dagen geleden te gast bij RTL Boulevard. Hij was de typische, gebeten hond. Er stond niet genoeg geld op zijn rekening waardoor de Postcodeloterij niet kon afschrijven voor de loten. Dit terwijl hij -naar eigen zeggen- al meerdere jaren meespeelde. De buren van Kamal werden in één klap allemaal miljonair, behalve hij. Kamal was de gebeten hond en is nu met een advocaat om de tafel gegaan om toch nog wat prijzengeld binnen te slepen, maar is dit nou wel zo verstandig? Maakt het winnen van de loterij écht gelukkig?

Nee. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je inkomen boven de 15.000 per jaar komt het geld steeds minder zorgt voor geluk. Logisch want je hebt zelf meer bestedingsruimte. Je hebt dan genoeg om lekker op vakantie te gaan, je hebt een prima dak boven je hoofd én je kan ieder weekend normaal je boodschappen doen. Oké, fair enough, jij zou ook graag een Ferrari rijden maar zeg nou zelf: daar is na 2 maanden ook wel ‘het nieuwe’ wat de lol bezorgt van af. Het winnen van een grote smak geld zou kortstondig zorgen voor een gevoel van ongeluk (schrikreactie, angst), waarna dit gevoel structureel weer wordt opgebouwd naar kleiner geluk.

Parijs

Denk aan alle downsides die het winnen van een loterij met zich meebrengen:

– Plotselinge nieuwe vrienden die van alles van je willen, wie kan je vertrouwen? Wie is je echte vriend?
– Het verliezen van je levensdoel: je hebt alles in één klap al bereikt. Financiële vrijheid, reizen etc.
– De angst voor inbrekers, dieven, oplichters die uit zijn op je geld bezorgt kopzorgen en stress.
– Stop je met werken? Wat ga je dan de hele dag doen? Blijf je werken? Waar doe je het voor?

Leuk verhaal: een man in Jersey won de loterij voor $5.4 miljoen. 11 Dagen later had hij alles vergokt… makes you think: how bad do you want to win?

Maar wat zou je met het geld kunnen kopen?

Deze heftige Mercedes-Benz AMG S 63 Cabriolet (1 van de 130)
Succes in je eigen branche (in ieder geval je passie najagen -> geen garantie voor succes)
De billen van Isabel Tan (onbetaalbaar, wel mooi)

Tags: , , ,