MENU

Nieuwe Netflix-serie speelt zich gedeeltelijk af in virtuele wereld

Stabiliseer je financiële situatie

januari 18, 2016 reageren (0) Views: 963 Life Redactie BLVD

Geen bierdouche voor winnaars Popprijs 2015

Tegen alle verwachtingen in heeft hiphopcollectief New Wave zaterdagavond de Popprijs 2015 in ontvangst mogen nemen. Dit viel bij veel mensen in het publiek van Eurosonic Noorderslag duidelijk niet in goede aarde, en ook op Twitter werd verontwaardigd gereageerd.

Ontevreden publiek
Niet alleen bleef het akelig stil na de bekendmaking van de winnaars van de Popprijs, tijdens het eerste nummer van New Wave liepen diverse mensen uit het publiek al weg. Ook op social media werd direct gereageerd op de uitreiking met boze tweets, zoals “Meeste gênante tv-moment van het jaar” en “Popprijs voor pratende pubers. Rijmelarij van lik-me-vestje

De lauwe reactie van het publiek op de opvolgers van onder andere The Common Linnets en De Jeugd van Tegenwoordig is niet geheel te wijten aan New Wave. Naast dat de traditionele bierdouche dit jaar verboden was door klachten van onder andere Ilse Delange en Giel Beelen, bestaat het publiek van het festival in het algemeen niet uit de jongere fans van New Wave. Op Twitter wordt door Joris Belgers ook gesteld: Reacties over popprijs zijn helemaal niet eenzijdig hoor, het voor-kamp zit alleen allang niet meer op Twitter, maar op Snapchat #esns16

De jury had dan ook geen twijfels over de winnaars, in het rapport stellen zij dat: “New Wave amuseert, prikkelt, irriteert en enthousiasmeert. Maar niemand kon er in 2015 omheen. Een historisch project dat de muziekwereld liet voelen dat alles anders kan”

Vernieuwend
Het album New Wave is het resultaat van tien dagen lang produceren op Schiermonnikoog door twaalf verschillende rappers. Dit album was vorig jaar in Nederland het meest gestreamde album via Spotify. De rappers lieten daarmee artiesten als The Weeknd, Major Lazer en James Bay achter zich. Ook stonden New Wave rappers Ronnie Flex en Lil’ Kleine (Drank & Drugs) in de top 5 artiesten.

Bovendien heeft de band volgens de jury succes gehad zonder de bekende weg te bewandelen. Alle nummers zijn enkel digitaal verkrijgbaar. Het is niet eerder voorgekomen dat muziek die niet op een cd of plaats uit is gebracht zo populair was.

Check hier de making-of van het populaire album New Wave

Fotocredits: Bart Heemskerk

Tags: , , ,