MENU

Geen bierdouche voor winnaars Popprijs 2015

Kim Feenstra en Geraldine Kemper kleden elkaar uit in...

januari 18, 2016 Reageren (1) Views: 962 Life Redactie BLVD

Stabiliseer je financiële situatie

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en dat betekent ongetwijfeld dat je een aantal goede voornemens compleet bent vergeten. De ene persoon vond het wellicht belangrijk om te stoppen met roken terwijl de ander liever wat meer uurtjes in de week zou willen spenderen in de sportschool. Een populair voornemen is het stabiliseren van de eigen financiële situatie. Niet heel raar, want een positieve balans stelt gerust.

Januari is meestal een tricky time om alles op orde te krijgen. Uiteraard heb je net de dure decembermaand achter de rug en zal het saldo wat minder groen zijn dan je misschien wel had verwacht. Geen paniek, BLVD heeft een aantal tips op een rijtje gezet om jouw financiële situatie te stabiliseren.

Vanzelfsprekend komt het aflossen van schulden op plaats 1. Daarnaast moet je de rekeningen gescheiden houden: één voor het betalen én uitgeven en de ander voor het sparen en noodgevallen. Heb je targets waarvoor je spaart (bijv. een vakantie)? Maak dan een spaarplan en beperk andere uitgaven als alcohol of uit eten gaan.

1. Houd je uitgaven in de gaten

Het beste om je dagelijkse uitgaven in de gaten te houden is het opschrijven ervan. Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook applicaties beschikbaar. Een app die je dagelijkse uitgaven bijhoudt is TrackMySPEND. Deze applicatie geeft je ook alerts als je over bepaalde limieten gaat. Altijd handig als je net een paar nieuwe sneakers wil afrekenen!

Alleen het bijhouden van deze uitgaven is niet genoeg. Je moet je gewoontes analyseren zodat je weet op welke gebieden je teveel uitgeeft. Misschien pak je dagelijks 2x de metro (voor €2) en kan je dat stuk ook prima met de fiets doen? Tel uit je winst. Het duurt een paar weken om je uitgavenpatroon te veranderen, maar daarna zal je er langere tijd profijt bij hebben.

2. Automatiseer je spaargedrag

Sparen is gemakkelijker als je er niet bij hoeft te denken. Stel in dat je automatisch een x bedrag 0verboekt als je salaris binnen is. Je kan ook aan je werkgever vragen of hij iedere maand een gedeelte van je loon wil inhouden om deze vervolgens over te maken na zes maanden. Zo ben je ervan verzekerd dat je dit geld niet uitgeeft aan bijv. teveel uitgaan.

Spreek met jezelf af dat je deze spaarrekening absoluut niet aanraakt.

Meer geld per maand
Als je nu begint met sparen….

3. Spaar slim

Wil je geld sparen maar wil je niet stoppen met leuke vrije tijd bestedingen? Het goede nieuws is dat je kan sparen en tegelijkertijd plezier kan hebben. Wat moet je hiervoor doen? Een geldplan maken: wat vind je leuk? Stel je vindt uitgaan helemaal geweldig, dan reserveer je hier per maand een x bedrag voor. Schrijf je in voor sites die deals regelen. Zo kan je partyen voor minder. Discounts zijn altijd welkom toch?

Een beetje extra research en geduld online kan je veel geld besparen en zelfs opleveren.

4. Creëer meer inkomen

Aan het sparen voor een auto? Geld opzij aan het zetten voor een nieuw appartement? Als het sparen je niet snel genoeg gaat kan je ervoor kiezen om meer inkomen te creëren. Jazeker, hier zal je voor moeten werken, maar de sleutel naar succes is uit te gaan van je sterke punten en deze voor je laten werken. Kan je goed schrijven? Neem freelance klusjes aan. Ben je een virtuoos op de piano? Ga bijles geven in de avonduren. Alle tientjes zijn meegenomen. Je moet ergens beginnen, nietwaar?

Een andere optie om snel geld mee te verdienen zijn aandelen. Het enige wat je nodig hebt is kennis, een laptop en een internet-verbinding. Probeer het eens! De markten zijn 24 uur per dag open, 5 dagen per week!

Veel succes met sparen! (Laat je het ons weten als je jouw bucketlist item binnen hebt?)

Check ook:

Deze concept car is afkomstig van een Nederlandse designstudio!
– Maakt het winnen van de loterij echt gelukkig? 

Tags: , , , ,