MENU

Van Hallelujah tot Dikshit: dit zijn de opvallendste namen...

Retro games spelen in Amsterdam’s eigen gamehotel

loonsverhoging

januari 19, 2016 reageren (0) Views: 1029 Life Redactie BLVD

Zo regel jij vandaag je zuurverdiende loonsverhoging

Dag in-dag uit sta je om 07:00 ’s ochtends naast je bed. Je doet je gebruikelijke ochtendritueel, stapt in de auto, staat een kleine 45 minuten in de file én zit zoals altijd keurig op tijd achter je desk. Het papierwerk en de dossiers lijken nooit op te houden, maar toch weet jij ze zonder brommen of knorren keurig af te werken. De baas zou eens moeten weten wat voor enthousiaste, ijverige én leergierige werknemer jij bent. Weet je wat jij verdient? Loonsverhoging!

Het blijft een onderwerp die je liever mijdt. Je moet je assertiviteit tonen en een meeting met de baas inplannen. Jij vindt klaarblijkelijk dat je recht hebt op loonsverhoging. Onderhandel dan ook vanuit deze krachtige positie!

1. Ken je argumenten

Weet waar je vandaan komt. Hoe heb je het afgelopen half jaar bijvoorbeeld gepresteerd? Heb je klanten binnengehaald en zo ja, wat leverden deze allen op? Vergelijk je salaris met de markt en met je collega’s, bekijk of een loonsverhoging reëel is. Daarnaast is jouw salaris in correlatie met jouw werkethos, en dat mag de baas best weten!

2. ‘Nee heb je…’

..Ja kun je krijgen. Wat is de reden dat mannen meer verdienen dan vrouwen? Komt dat omdat ze zoveel beter zijn in het werk dat ze uitvoeren? Welnee. Komt dat omdat ze meer uren draaien? Neen. Mannen zijn assertiever en durven eerder te vragen om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Loonsverhoging bijvoorbeeld. Jij weet wat je waard bent, durf hier dan ook mee voor de dag te komen!

3. Interactie en reactie 

Je gaat het gesprek aan, dat betekent dat jouw leidinggevende ook resoluut een ‘nee’ kan geven op jouw vraag om loonsverhoging. Laat je niet te gemakkelijk afwimpelen en bereid een dergelijk scenario voor. Stel doelen op gezamenlijk met je baas en kijk wanneer jouw salaris wel omhoog mag, en wat je hiervoor moet doen. Onderteken desnoods een intentie-verklaring, zo heb je het zwart op wit.

4. Vriendelijkheid wint

Oké, het is goed dat je vastberaden en overtuigt van je eigen kwaliteiten dit gesprek ingaat, maar je hoeft er niet zodanig over op te winden dat je er witheet van wordt. Jij blijft te allen tijde correct en vriendelijk. Desondanks hoef je geen ‘ja’ en ‘amen’ als repliek te geven!

Veel succes met het vergaren van jouw felbegeerde loonsverhoging!

Lees ook:

Stabiliseer je financiële situatie
Check hier alle Oscar-nominaties
De vetste hotels met adembenemende uitzichten 

Tags: , , , ,