MENU

Lanvin Spring/Summer Rugzakken Collectie

Zaken & Mode, Monocle bezoekt Milan Fashion Week 2016

januari 25, 2016 reageren (0) Views: 1080 Fashion Redactie BLVD

Dress for success: 5 tips voor een sollicitatiegesprek

De eerste indruk is de belangrijkste reden om iemand wel of niet aan te nemen voor een baan. Voor je ook maar hebt kunnen vertellen over je ervaring en vaardigheden, heeft je gesprekspartner je al beoordeeld op je uiterlijk en kleding. Het is dus essentieel dat jij de juiste outfit kiest voor je sollicitatiegesprek. Wij geven 5 tips om die droombaan binnen te halen.

Bestudeer het bedrijf
Jij gaat voor die baan als advocaat en komt in je korte broek en slippers? Dan maakt het echt niet meer uit of jij cum laude bent geslaagd of hebt gewerkt voor top bureaus. Natuurlijk is dit een overdreven voorbeeld, maar het laat wel zien dat je outfit moet passen bij het bedrijf en de functie waar jij voor solliciteert. Ga het internet op om te achterhalen welke kleding geschikt is voor het gesprek.

Zie er verzorgd uit
Wat de dresscode ook is, je hebt meer kans om te slagen als jij je professioneel kleedt. Zorg dus altijd dat je iets draagt wat schoon is, geen gaten heeft en niet kreukelt. Dit voorkomt dat je kleding afleidt en dat je gesprekspartner straks alleen nog die ene vlek op je shirt herinnert. Kies daarnaast liever voor een nette broek dan jeans en zorg dat deze goed past.

Better Safe than Sorry
Is het niet geheel duidelijk wat een geschikte outfit voor het bedrijf is? Wees dan voorzichtig met je kledingkeuze. Ga allereerst liever voor een nette outfit dan voor een casual outfit. Dit laat zien dat je de baan en je gesprekpartner serieus neemt. Kies bovendien voor neutrale kleuren, zoals zwart, beige en donkerblauw. Handige tip: werk met laagjes, zodat jij je outfit nog kunt aanpassen als je de interviewer hebt ontmoet.

(Check McGregor voor stijlvolle herenbroeken)

Let op de details
Je outfit scoort het beste als het één geheel is. Als je voor een pak gaat, vergeet dan niet om de stropdas met het overhemd, jasje en pantalon te matchen. Zijn je sokken te zien? Kies dan voor donkere sokken (vermijd wit!). Heb je al gecheckt of je schoenen gepoetst zijn? En wat staat er eigenlijk precies op je shirt afgebeeld?

Kies de juiste accessories
Voor mannen lijken accessoires miscchien niet zo belangrijk te zijn, maar deze kunnen net dat laatste zetje geven om de perfecte look te creëren. Draag bijvoorbeeld een (smaakvol) gouden of zilveren horloge en een riem. Neem ook een aktetas mee om het idee te geven dat jij meteen aan het werk kan. Behalve natuurlijk als je voor een functie gaat waarbij je dat nooit nodig gaat hebben.

(Beeld: Internsdc)

Tags: ,