MENU

BLVD music #2: De lekkerste muziek van dit moment

Dit zijn de Nederlanders in de eerste Forbes 30...

januari 20, 2016 Reageren (1) Views: 2667 Life Redactie BLVD

11x lekker ontbijten in Amsterdam

Romantische restaurants, late-night dining en restaurants met adembenemende uitzichten. We hebben bij BLVD al heel veel mooie restaurantjes mogen uitzoeken om te dineren. Dit keer waren wij echter benieuwd bij welke cafés we het beste de dag kunnen beginnen, en dat heeft geresulteerd in dit lijstje van 11 hotspots om te ontbijten.

Omelegg

ontbijt - omelegg 3
We starten onze lijst met de eerste omeletterie van Nederland: Omelegg. Zoals je vast al wel had geraden, staat de omelet hier centraal. Op de kaart staan meer dan twintig verschillende soorten omeletten met hippe namen, zoals The Dutchie, Funky Chicken en Viking Fisherman, die stuk voor stuk als ware kunstwerkjes worden opgediend. Het is bovendien een plek waar de boerderij en de stad elkaar ontmoeten, door de warme, houten inrichting.

Open vanaf 7.00
Prijs: omelet ongeveer €6,00 – €9,00

Bakers and Roasters

ontbijt - bakers and roasters 2

Er waren eens twee mannen, een uit Brazilië en de ander uit Nieuw-Zeeland, die hun thuisland misten. Het heerlijke resultaat hiervan: Bakers and Roasters. Dit café is de plek voor bijzondere, royale brunchgerechten, waaronder eieren, toast en tortilla. Geen tijd om te blijven, of waren je ogen iets te groot voor je maag (begrijpelijk)? Geen probleem, veel dingen van de kaart kun je ook meenemen.

Prijs: €10,50 – 16,00
Open vanaf 8.30

p.s. Dat heerlijke gerecht bovenaan de pagina is ook van Bakers and Roasters

CT Coffee and Coconuts

In het pand van de het vroegere Ceintuur Theater zit het sfeervolle CT Coffee and Coconuts. Een ontbijtje in dit café is niet alleen heel lekker, je krijgt als bonus ook nog eens het idee dat je op vakantie bent in Hawaï. Maak je ontbijt zo comfortabel als je zelf wilt en ga zitten op een stoel, bank of zitzak. Het eten varieert van kokospannenkoeken tot scrambled eggs, en een aantal ontbijtgerechten zijn zelfs de hele dag te bestellen. Voor een extra frisse start van de dag kies je voor melk uit een kokosnoot.

Prijs: tussen €5,00 – €12,00
Open vanaf 07.00

Lite/Dark

ontbijt - litedark

Begin je dag energiek met de super gezonde snacks van Lite/Dark. Bij deze ontbijt hotspot komen tegenstellingen met elkaar samen (vandaar ook de naam), en de basis van de producten is vers fruit met donkere chocolade. De menukaart is zeer uitgebreid met energy shakes, quesadillas, panini’s, en zelfs een anti-hangover package. Bovendien is alles huisgemaakt, organisch en ook nog eens fairtrade. Zo overleef jij de werkdag wel!

Prijs: broodjes rond €6,00, shakes vanaf €4,00
Locatie Utrechtsestraat open vanaf 08.00, Zeedijk vanaf 09.00

Kessens

ontbijt - Kessen

In 2014 kreeg Amsterdam er een nieuwe ontbijtspot bij die wordt gerund door jonge levensgenieters, café Kessens genaamd. De simpele en frisse inrichting geeft een rustmoment voor je begint aan een hectische dag. Het café biedt klassieke ontbijtgerechten met Zweedse invloeden, en je kunt daarnaast taartjes en croquetten van patisserie Holtkamp bestellen. Of je kiest een gerecht van de take-away kaart en neemt je ontbijt mee.

Prijs: menu vanaf €12,50, losse gerechtjes vanaf €2,50
Open vanaf 08.30

Roost

ontbijt - roost 2

Bij Roost wordt er zoveel mogelijk in-house bereid, zonder voorverpakte ingrediënten te gebruiken, en dat zorgt voor super verse gerechten. De zelfgemaakte lekkerheden, waaronder soep, quiche en broodjes, kun je in het café zelf op eten of je kunt kiezen voor een businesslunch op kantoor. De eigenaren houden ook nog eens van lezen, en dat vertaalt zich in een wand met boeken om uit te wisselen.

Open vanaf: 7.30

Dr. Blend

image1

Ben jij helemaal verslaafd aan superfoods, of vind het weleens tijd om kennis te maken met gezonde juices en smoothies? Ga dan zeker eens langs bij Dr. Blend. Deze zaak biedt ontzettend veel verschillende sapjes, zodat er sowieso iets lekkers voor jou bij staat. Naast verse drankjes kun je er terecht voor wraps, sandwiches, fruit, yoghurt, croissants en salades. Mooie meevaller: voor 9u ’s ochtends zijn de single shot koffies maar €1,00.

Prijs: sapjes vanaf €5,00, broodjes vanaf €2,00
Open vanaf 07.30

Pllek

ontbijt - pllek

Wil je even weg uit de drukke stad om in alle rust je ontbijtje te verorberen? Ga dan naar Pllek. Dit grote restaurant bevindt zich op de NDSM-werf, aan het IJ. Dit betekent dat je in de zomer zelfs met je voetjes in het zand kunt eten. Naast dat Pllek op een geweldige locatie zit, kun je er ook goed eten met fruit, croissantjes, toast , warme broodpudding, yoghurt of taartjes.

Prijs: €2,50 – €8,50
Open vanaf 09.30

Yoghurt Barn

ontbijt - yoghurt barn

Bij de Yoghurt Barn hebben ze een passie voor de natuur en lekker eten, en dat heeft zich vertaald in een paradijs voor de yoghurtliefhebber. Stel je eigen mix samen door te kiezen uit verschillende soorten en maten yoghurt en (on)gezonde toppings, of neem één van de specials. Woon je niet in Amsterdam? Ook dan heb je geluk, want de Yoghurt Barn zit in Utrecht, Den Bosch, Haarlem en Den Haag.

Prijs: specials vanaf €3,95, zelf maken vanaf €2,25
Locatie de Pijp open vanaf 08.00, CS vanaf 07.00

Vinnies Deli

ontbijt - Vinnies deli

Bij Vinnies Deli hebben ze een passie voor goed eten en goede koffie, en dat is precies wat wij willen bij het ontbijt. Het eten is simpel, gezond, en de kaart biedt voor ieder wat wils, met havermout, organische yoghurt, eieren en broodjes. Het interieur is lekker licht en rustig, en als de meubels je bevallen, dan neem je ze gewoon mee naar huis (wel betalen hè).

Prijs: €3,50 – €9,50
Locatie Haarlemmerstraat open vanaf 09.00, Nieuwezijds Kolk 08.00

Paper Planes

Reizend pop-up restaurant Paper Planes is neergedaald op een mooie locatie: NACIONAL. Deze ontbijtbar in het centrum van Amsterdam heeft een relaxte Los Angeles vibe. Je kunt er de hele dag terecht voor ontbijt/brunch, en je hebt een enorme keuze aan gerechten. Ga jij voor echte American pancakes, havermout, eieren, salade, burgers of een sandwich die je naar eigen smaak aan kunt passen?

Prijs: €7,00 – €13,00
Open vanaf 08.00

Fotocredits uitgelichte afbeelding: Bakers and Roasters

Tags: , , ,