MENU

Vier je ware zelf bij Westfield Mall of the...

augustus 27, 2024 Reageren (1) Views: 114 Events Larissa Hendriks

De Parade in Amsterdam: Een ervaring om niet te missen

Als je op zoek bent naar een unieke zomeravond in Amsterdam, dan is een bezoek aan Theaterfestival de Parade een absolute must. Wij zijn er zelf geweest, en geloof me, het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

De Parade is niet zomaar een festival—het is een rondreizend theaterfestijn dat elk jaar weer de harten van vele Amsterdammers (en omstreken) verovert.

Strijk ook neer

Zodra je het terrein van de Parade opstapt, word je ondergedompeld in een wereld vol kleur, creativiteit en onverwachte verrassingen. Wat ons direct opviel, was de ontspannen sfeer. Het fijne aan de Parade is dat je niet per se een strak plan hoeft te hebben. Strijk neer op een van de gezellige terrassen en laat je gewoon verrassen door alles wat er om je heen gebeurt. Tijdens het ‘Parade maken’ geven artiesten een voorproefje van wat je in de theatertenten kunt verwachten. Heb je iets gezien wat je nieuwsgierig maakt? Dan koop je gewoon een kaartje aan de kassa en geniet je van een volledige voorstelling.

De optredens variëren van theater, dans, en mime tot muziek—er is echt voor ieder wat wils. En het beste van alles? De meeste voorstellingen duren maar een half uur, dus je kunt gemakkelijk meerdere shows op één avond meepakken. Wij hebben zelf genoten van drie verschillende voorstellingen en elk was weer totaal anders, maar allemaal even fascinerend.

Food, food, food

En dan het eten! Op het terrein vind je allerlei foodstands met gerechten van over de hele wereld. Van Aziatische streetfood tot Indiase curry’s, het aanbod is divers en verrassend lekker. Voor de zoetekauwen zijn er tal van verleidelijke opties zoals poffertjes, crêpes, en zelfgemaakte lolly’s. Wij konden de verleiding niet weerstaan en hebben ons tegoed gedaan aan een heerlijke crêpe met Nutella—een perfecte afsluiter van de avond.

Wat De Parade echt bijzonder maakt, zijn de kleine details die de ervaring compleet maken. Denk aan de nostalgische zweefmolen in het midden van het terrein, waar je een prachtig uitzicht hebt over het hele festival. Of de ouderwetse bootschommels, waar jong en oud samen plezier beleven.

Kom er bij!

Kortom, De Parade is een heerlijke ontsnapping aan de dagelijkse sleur en een absolute aanrader voor iedereen die deze zomer in Amsterdam is. Of je nu komt voor het theater, het eten, of gewoon de sfeer, één ding is zeker: een avond op De Parade is een avond om niet snel te vergeten.