MENU

Zo kom je van je slechte adem af

Zo win jij een gevecht in de kroeg –...

januari 26, 2016 reageren (0) Views: 1224 Life Redactie BLVD

Succesvol als startende ondernemer

Als ondernemer moet je stevig in je schoenen staan. Je moet weten waar je heen wil met je idealen, je denkt te weten dat je de wereld kan verbeteren én je bent vastberadener dan ooit. Een ondernemer heeft ambitie en durft zijn dromen om te zetten in daden. Niet iedereen heeft het in zich om een goede ondernemer te zijn. Wel zijn er eigenschappen die iedere succesvolle ondernemer bezit. Een rijtje:

– Gedrevenheid
Waar de rest van de wereld om 7 uur ’s ochtends zich nog een keer heerlijk omdraaien daar staat de succesvolle ondernemer als naast zijn bed. Hij wil er iedere dag voor gaan. Slapen kan later, de wilskracht om te slagen overwint het van de moeheid/luiheid.

– Netwerk 
Iedere succesvolle ondernemer heeft een krachtig netwerk. Mensen die werken in een andere tak van sport, maar wellicht wel van pas komen als je bijvoorbeeld informatie nodig hebt van een andere expertise.

-Vasthoudendheid
Als ondernemer gaat het niet allemaal over rozen. Je zal je verliezen moeten nemen, maar je zal ook vele kritieken te verduren krijgen. De vasthoudendheid van een ondernemer zorgt ervoor dat zijn zaak ondanks alles een succes wordt.

– Vastberaden qua financiën
Maandelijks een vast salaris gaat hem niet worden als ondernemer. Je zal moeten leven in onzekere, financiële tijden en hier wel mee moeten kunnen omgaan. De volgende maand zal het ongetwijfeld beter gaan, maar nu moet je nog even op een stokje bijten.

– Overzichtbehoudend
De ondernemer moet op zijn kleintjes letten, moet weten waar én wanneer hij het beste kan investeren en wanneer hij even met de hand op de knip moet werken. Je moet sterk zijn om je eigen baas te zijn en niemand te hebben die jou aanstuurt.

Inschrijven bij de KVK én ervoor gaan!

Tags: , , ,