MENU

De meest luxe roadtrip met Land Rover Abercrombie

De meest romantische hotels ter wereld

februari 1, 2016 reageren (0) Views: 1258 Travel Redactie BLVD

Slalom House: skiën op het dak van je huis

Het skiseizoen is weer aangebroken, en dat betekent dat wij Nederlanders massaal vertrekken naar Oostenrijk of Frankrijk voor een weekje wintersport. Hartstikke leuk natuurlijk, maar die lange reis vol met files is toch wel wat minder prettig. Inwoners van de stad Astana hebben geluk, want met de komst van Slalom House kunnen zij midden in de stad skiën.

In de hoofdstad van Kazachstan is het klimaat prima om te wintersporten. Ondanks de koude winter met sneeuw zijn de pistes niet in de buurt, dus is het voor de inwoners van Astana ook nog een aantal uurtjes rijden voor winterpret. Een groep architecten van Skokhan Mataibekov gaat hier verandering in brengen met appartementencomplex Slalom House.

Dit gebouw biedt ruimte voor meer dan 400 appartementen, winkels en restaurants, maar de spannendste feature is toch wel de skipiste op het dak. De piste bevindt zich op meer dan 300 meter en bestaat uit Snowflex, een synthetisch materiaal dat de slip en grip effecten van sneeuw simuleert. Alles bij elkaar zal het rond de 70 miljoen dollar gaan kosten, en ook toegankelijk zijn voor mensen die geen woning in het complex hebben. Nu nog even afwachten of de stad toestemming geeft.

Kijk hieronder alvast mee voor een impressie van het indrukwekkende gebouw:

skipiste 4  skipiste

skipiste 5

Fotocredits: Shokhan Mataibekov

Tags: , , ,