MENU

Carnaval voor dummies: feiten en tips

3x Waarom jij de bovenkant van je borst moet...

februari 2, 2016 Reageren (1) Views: 1843 Life Redactie BLVD

De hotste events van Nederland in februari

Soms lijkt het misschien alsof wij ons niet bewust zijn van een wereld buiten Amsterdam, maar niks is minder waar. Elke maand zullen we daarom een lijstje maken met de leukste evenementen door het hele land heen. Deze keer besteden we onder andere aandacht aan de MOTORbeurs, Chocoa Festival en Holland Dance Festival.

MOTORbeurs Utrecht

motor 3

Fotocredits: Jaarbeurs Utrecht

De MOTORbeurs in de Jaarbeurs is hét event voor de echte motorfanaten maar ook voor mensen die nog niet zoveel weten over motors. Er zijn diverse shows waar de je als motorrijder zonder meer van gaat genieten, zoals van de spectaculaire demonstraties door bekende stuntrijders Stunter13, Rok Bagoroš en Steuntteam Bleuk. Daarnaast kun je zien hoe de mannen van Men at Work motors (ver)bouwen en is er een steile wand waar diverse motorrijders hun skills vertonen. Bovendien vind je er alles wat je nodig hebt als motorrijder, zoals gloednieuwe modellen, motorverhuur, kleding, gereedschap en verzekeringen.

Waar? Utrecht
Wanneer? 18-21 februari 2016

Chocoa Festival

choco festival
Een chocolade festival? Ja, dat hoor je goed. De Beurs van Berlage is 2 dagen lang het paradijs voor elke chocoladeliefhebber. Op dit festival kun je de helden die jouw favoriete lekkernij maken ontmoeten, leren over het productieproces en ontwikkelingen, of je kunt gewoon heel veel choco gaan eten. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen die alcoholische versnaperingen combineren met chocolade, zoals bier, rum of wijn, en kun je kennismaken met wat spannendere combinaties (chocolade met kaas of balsamico, anyone?).

Waar? Amsterdam
Wanneer? 6-7 februari

Chinees Nieuwjaar Rotterdam

chinees
In Rotterdam wordt het Chinees Nieuwjaar uitgebreid gevierd en het jaar van de Aap ingeluid. Leeuwen, draken, een grote aap, je komt ze allemaal tegen rond de West-Kruiskade. Er zijn bovendien veel leuke activiteiten te doen: koop en proef Chinese producten op de Made in China Market, doe een spoedcursus Mandarijn of Kalligrafie, bezoek optredens of zing zelf een nummertje tijdens de karaokeavond op 4 februari. Natuurlijk is er ook veel vuurwerk om alle kwade geesten weg te jagen en (opnieuw) een voorspoedig nieuw jaar te in te gaan.

Waar? Rotterdam (er zijn ook vieringen in bv. Den Haag en Amsterdam)
Wanneer? 6 februari 2016

Taste of Holland

taste 2015
Wéér een foodevent zul je wellicht denken, maar dit is er niet zomaar één: het draait namelijk om onze eigen Hollandse keuken. Begin je weekend goed met een vrimibo, doe inspiratie op voor het avondeten bij verschillende topchefs of ga zelf de strijd aan tijdens een Mysterbox challenge samen met jouw favoriete Masterchefkandidaten. Mis ook zeker het interactieve Gulpener biercollege niet, waar jij alles leert over bier en natuurlijk mag je ook een paar biertjes proeven.

Geïnteresseerd in dit evenement? Klik dan hier voor onze fijne winactie (!).

Waar? Utrecht
Wanneer? 12-14 februari 2016

Soenda Indoor Festival

soenda
Soenda is voor de eerste keer te vinden in De Fabrique in Utrecht. Deze industriële locatie is voor een technofestival zeer toepasselijk en zal zeker zorgen voor een geweldige ambiance in combinatie met de lichteffecten die we al gewend zijn van Soenda. De twintig techno en deephouse artiesten, zoals Oscar Mulero & Tensal, Function, Shifted, Extrawelt, zijn verdeeld over drie verschillende podia: Java, Soembawa en Komodo. Is weer eens iets anders dan Valentijn vieren in een restaurant!

Waar? Utrecht
Wanneer? 13 februari

Holland Dance Festival

holland dance festival
In februari kun je drie weken lang genieten van dans. Met maar liefst 40-50 voorstellingen zorgt organisatie Holland Dance ervoor dat jij zowel van een grote variatie aan performers kunt genieten, als dat je zelf kunt kiezen welke datum jou het beste uitkomt. Sta jij liever zelf in de schijnwerpers? Dat kan ook met workshops waarin de passievolle professionals jouw (beginner) danceskills naar een hoger niveau tillen.

Waar? Den Haag
Wanneer? 28 januari – 20 februari 2016

Art Rotterdam

art rotterdam

Fotocredit: Ula Mirowska
Wie Rembrands portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit wilt bewonderen moet nog even wachten (of naar Parijs afreizen), maar in de tussentijd valt er in Nederland genoeg te doen op het gebied van kunst. In februari vindt namelijk de 17e editie van Art Rotterdam plaats waar de bezoeker getrakteerd wordt op hedendaagse kunstproducties. De locatie waar het event plaatsvindt, Koffie- en de Tabaksfabriek van de Van Nellefabriek, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is een kunstwerk op zich. Tip: op Artsy.net kan een week voor aanvang worden bekeken wat elke galerie brengt.

Waar? Rotterdam
Wanneer? 10-14 februari 2016

Pleinvrees on Tour

pleinvrees
Deephouse festival Pleinvrees pakt het in de maand februari groots aan met maar liefst acht verschillende poppodia door het hele land heen. De “rocksterren”-familie van Pleinvrees staat namelijk aanstaande vrijdag (5 februari) in Zwolle, en vervolgt daarna de reis naar Leiden, Groningen, Nijmegen, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en tenslotte wordt er afgesloten in Rotterdam. Het is ook leuk om meerdere optredens mee te pakken door de steeds wisselende line-up.

Waar? Door heel Nederland
Wanneer? 5 februari – 27 februari 2016

Een aantal van de hotste events in januari zijn ook nog te bezoeken.

Tags: , , , , , , , , , , ,