MENU

De hotste events van Nederland in februari

Our Instagram Lady: Pia Muehlenbeck

februari 3, 2016 reageren (0) Views: 1243 Life Redactie BLVD

3x Waarom jij de bovenkant van je borst moet trainen

Happy #internationalchestday allemaal. Voor de sportieve mannen: lekker bezig. Voor de minder sportieve mannen: ook jullie kunnen lekker bezig zijn. En aangezien het vandaag dus International Chest Day is wordt het tijd om wat aan die borstspieren te doen.

Ik denk dat we allemaal wel weten waarom de pecs zo’n belangrijke spiergroep zijn. Niet alleen omdat een krachtige borst mannelijkheid en vertrouwen uitstraalt, maar ook omdat vrouwen bij bosjes omvallen wanneer ze een welgevormde borstpartij aanschouwen.

De borstspieren zijn op allerlei manieren te trainen. Zo hebben we natuurlijk het bankdrukken, de cable cross-overs, de dips én de dumbbel fly’s & dumbbel pullovers. Ook kan je met je eigen gewicht trainen door eens een aantal setjes op te drukken.

Veel sporters klagen dat van alle spiergroepen de borstspier het minst ontwikkeld is. Hier kan je verandering in aan brengen door de bovenkant van je borst meer te stimuleren. Hieronder drie redenen waarom jij de bovenkant van je borst moet trainen:

– De bovenkant van je borst zorgt voor een gespierde en volle borst
– Je borst bestaat uit 2 spieren (pectoralis minor & major), het grootste deel is de major.
– Het is de moeilijkste sectie dus vereist goed gerichte (en de meeste) stimulatie

Incline Chest Press

Barbell Incline Press

Reverse Grip Bench Press

Tags: , ,