MENU

Dit zijn de irritantste Facebookposts

Droneboarding: De nieuwste wintersport

februari 3, 2016 reageren (0) Views: 949 Gadgets Redactie BLVD

De toekomst is nu: Google-ingenieur bouwt eigen smart mirror

Interactieve spiegels die huidanalyses kunnen doen of laten zien hoe jij eruitziet met een baard (Panasonic), een digitale spiegel waarmee je kleding kan passen zonder het daadwerkelijk aan te doen (Intel) of een “magic mirror” met internetverbinding (Samsung). Slimme spiegels, en andere smartproducten voor in huis, worden steeds vaker tentoongesteld op elektronicabeurzen. Hoe gaaf deze producten ook klinken, ze zijn helaas (nog) niet verkrijgbaar voor de consument.

Google-ingenieur Max Braun wilde graag een spiegel die meer lijkt op degenen die hij zag in films, en ging daarom zelf aan de slag met het ontwerpen van een smart mirror. In deze spiegel kun je dezelfde informatie bekijken als op je smartphone maar dan terwijl je naar jezelf kijkt. Het weer, de tijd en nieuwsheadlines checkt Braun tegenwoordig gewoon terwijl hij zijn haar doet.

Hoe produceerde Braun de smart mirror? Hij vertelt: “So I ordered myself a two-way mirror, a display panel and controller board, plus a bunch of components and arts & crafts supplies. In reality there was quite a bit of experimentation and some dead ends before I got to this set of parts.” De spiegel hieronder is nog niet de definitieve versie, maar kijk alvast mee naar het resultaat:

smart mirror 6

smart mirror 2

smart mirror 4

Fotocredits: Max Braun (op Medium.com)

Tags: , ,