MENU

Geprinte 3D fiets door de studenten van TU Delft

Frédérique Constant introduceert de nieuwe Slimline Automatic Heart Beat

februari 10, 2016 reageren (0) Views: 904 Gadgets Redactie BLVD

Eerste elektrische Porsche in ontwikkeling

Porsche heeft de Mission E een officiële codenaam gegeven ‘J1’, wat er op duidt dat de eerste elektrische auto van het merk de ontwikkelingsfase heeft betreden.

Tijdens de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt werd het indrukwekkende conceptmodel getoond, en in december 2015 werd het groene licht gegeven voor het Mission E project. Hoewel we nog moeten wachten tot het einde van het decennium, wijst de codenaam er op dat de  ontwikkeling van deze sportscar is gestart.

Porsche fans hoeven zich volgens CEO Dr. Oliver Blume geen zorgen te maken over het verliezen van essentiële Porsche kenmerken: “The technology of the car is radically new. Yet the philosophy behind it is pure Porsche: our objective has always been to offer the sportiest and technologically most sophisticated vehicle in each of our market segments.”

De Mission E kan een snelheid van 250 km/h halen, 500 km rijden zonder op te laden en gaat in 3.5 seconden van 0 naar 100 km/h. Bovendien kan de auto in 15 minuten tot 80 procent worden opgeladen. Lees hier meer over de Porsche Mission E.

Porsche

porsche 3 porsche 4

Photocredits: Porsche

Tags: , , ,