MENU

Skiër zwaait iPhone in het rond voor spectaculaire 360°...

5x Vakanties voor échte mannen

februari 10, 2016 reageren (0) Views: 1270 Travel Redactie BLVD

Dit zijn de minst romantische plekken ter wereld

Ben jij van plan om je geliefde voor Valentijnsdag mee te nemen naar het buitenland? Of ga je binnenkort samen op reis? Dan zijn er een aantal steden in de wereld waar je beter niet heen kunt gaan als je de passie in je relatie wilt behouden.

GeniusTravel kwam onlangs niet alleen met een top 5 met de meest romantische steden, waarin Parijs natuurlijk op één staat, maar vertelde ons ook wat de 5 steden zijn die je beter kunt vermijden. De nummer 1 in deze lijst is Caracas (Venezuela), de gevaarlijkste stad ter wereld, en op 2 staat de stad Dubai, vanwege het verbod op openbare affectie. Daarnaast worden Charleroi (lelijk), Tsjernobyl (uitgestorven) en Mawsynram (veel regen) genoemd.

In de geest van deze laatste lijst hebben wij nog een aantal plekken geselecteerd waar jij beter niet heen kunt gaan met je geliefde. Als je hart daarentegen net gebroken is, dan zijn deze steden perfect voor jou. Onze aanvullingen op de lijst met de minst romantische plekken ter wereld:

Cancún, Mexico

Cancun
Photo credit: D-Stanley via VisualHunt.com / CC BY

Waarom? Op het eerste gezicht heeft Cancún alle ingrediënten voor een romantische trip: zon, zee, strand. Het is echter dé feestbestemming in Mexico, waardoor het minder geschikt is als je er met je meisje heengaat, behalve natuurlijk als jullie keihard willen feesten. Dit betekent niet dat je Mexico in z’n geheel moet vermijden, er zijn namelijk genoeg exotische bestemmingen in dit land.

Rotorua, Nieuw-Zeeland
Rotorua (2)
Photo credit: GONZALO BAEZA via VisualHunt / CC BY

Waarom? Nieuw-Zeeland is zonder twijfel een prachtig land, en ook Rotorua heeft genoeg te bieden met haar bergen en heetwaterbronnen. Toch raden we je aan om ver weg te blijven van het water, omdat deze bronnen een zeer nare geur verspreiden. Romantiek doder!

Hull, Verenigd Koninkrijk
Hull
Photo credit: philstephenrichards via Visual hunt / CC BY-SA

Waarom? Als we de Britse bevolking moeten geloven, kun je Hull (afkorting voor Kingston upon Hull) beter overslaan voor een romantische city-trip. Deze stad is namelijk door bijna 20 procent van de Britse bevolking uitgeroepen tot minst romantische stad van Engeland. Londen wordt daarentegen gekroond tot meest romantische stad, maar staat tevens op de derde plaats in de lijst met minst romantische plaatsen. Verwarrend!

Bejing, China

Bejing
Photo credit: llee_wu via Visual Hunt / CC BY-ND

Waarom? Een romantische selfie met op de achtergrond de zonsondergang? Vergeet het maar in Bejing. De lucht is daar zo vervuild dat beelden van de zon worden uitgezonden op LED-schermen. Dat levert meteen een veel minder exotische foto op.

Casablanca, Marokko

Casablanca
Photo credit: jfgornet via Visual Hunt / CC BY-SA

Waarom? De Marokkaanse stad Casablanca lijkt in het niets op de gelijknamige en exotische film. Het is een ontzettend drukke stad, waardoor helemaal tot rust komen geen optie is. Bovendien is er niet zo gek veel te doen in het kleine centrum, dus na een dagje heb je alles wel gezien.

Neem deze lijst zeker met een korreltje zout, ook in deze steden kun je romantische spots vinden. Je moet er alleen wat meer speurwerk voor verrichten.

Photo credit: mcaretaker via VisualHunt / CC BY

Tags: ,