MENU

Opvallend fietsen: Velosophy Bicycles

De bulletproof Mercedes-Maybach S 600 Guard houdt jou veilig

februari 22, 2016 reageren (0) Views: 1119 Gadgets Redactie BLVD

Tetrahedron Super Yacht: is het een boot of een vliegtuig?

Een schip in de vorm van een piramide dat over het water lijkt te vliegen, dat is kortgezegd de Tetrahedron Super Yacht van Jonathan Schwinge.

Het innovatieve, en super-de-luxe jacht lijkt eerder thuis te horen in de ruimte dan op zee, maar toch is er een kans dat de Tetrahedron Super Yacht werkelijkheid gaat worden. Architect Jonathan Schwinge vertelde aan Forbes:

“We are currently working with a large superyacht yard and the design has been developing forward. Much of the development has a new feel – the ‘Trimaran’ 3 hull has now been replaced by a black coated ‘bat-form hull’ with special retractable ocean landing systems.”

boot 6

De vorm van het schip is ontleend aan een tetrahedron. Dit is een piramide die wordt gevormd uit vier driehoeken en zes hoeken, hetgeen zorgt voor stabiliteit en omsluiting.

“The design is instigated by the re-thinking of the form, superstructure and propulsion of the modern super-yacht into a radically simple enclosure and an elevated mode of travel above the water line.”

De Tetrahedron zweeft als het ware over het water, en dit is mogelijk dankzij een zogenaamde HYSWAS, Hydrofoil Small Waterplane Area Ship, romp. Tegelijkertijd blijft het alle luxe behouden die je van een cruiseship verwacht.

boot 5Photocredits: Tetrahedron Super Yacht -Jonathan Schwinge – SCHWINGE (CGI Images: EYELEVEL UK)

Tags: , , ,