MENU

Tetrahedron Super Yacht: is het een boot of een...

Microsoft HoloLens – nu te bestellen ($3,000)

februari 23, 2016 Reageren (1) Views: 971 Gadgets Redactie BLVD

De bulletproof Mercedes-Maybach S 600 Guard houdt jou veilig

Mercedes heeft de veiligste personenauto ooit gemaakt. De nieuwe Mercedes-Maybach S 600 Guard is namelijk de eerste auto die voldoet aan het beschermingsniveau VR10.

De Mercedes-Maybach S 600 Guard tikt alle eisen af om te kwalificeren voor het hoogste beschermingsniveau VR10 voor passagiersauto’s. Dit betekent dat de carrosserie en ramen beschermd zijn tegen stalen kogels die worden afgevuurd vanuit een aanvalsgeweer. Bovendien heeft deze Mercedes een ERV 2010 certificaat, hetgeen inhoudt dat de auto bestand is tegen explosieven.

Mercedes-Maybach S 600 Guard

“Part of the protection concept is that it takes a very keen eye to distinguish the armoured version of the Maybach from its series-produced counterpart. A series of special technical features also ensures that the Maybach S-Class remains mobile during and after an attack and is therefore able to exit the danger zone.”

Mercedes 5

Hoewel de speciale Mercedes qua uiterlijk niet veel verschilt met de gewone versie, zijn er diverse minder zichtbare aanpassingen gedaan. Zo is er speciale staal toegevoegd om de auto te versterken, is de achterbank naar achter geschoven voor meer privacy en is er voor de ramen polycarbonaat gebruikt tegen glassplinters.

Mercedes-Maybach S 600 Guard.

Photocredits: Mercedes

En wat is de prijs voor veiligheid? €470.000

Tags: , ,