MENU

Hoe porno jouw relatie ten goede kan komen

Elastische auto’s: Chris Labooy speelt met de realiteit

februari 23, 2016 reageren (4) Views: 2587 Life Redactie BLVD

Interview: Sunnery James & Ryan Marciano – JBL Everest

Het Amsterdamse DJ-Duo Sunnery James en Ryan Marciano draait al heel wat jaren mee in de DJ-scene en ze zijn op ieder groot festival te vinden. De ene dag zitten ze in Rotterdam, de volgende dag vliegen ze naar Frankrijk, om daarna naar Philadelphia, Miami, New York en Vancouver te gaan. Drukke tijden dus, maar gelukkig konden ze een gaatje vinden om met ons te praten over toekomstige shows, hun succesvolle sound Sexy by Nature en familie.

Een bomvolle agenda

De komende maanden vinden we Sunnery en Ryan op Tommorowland, EDC, Ultra, ADE en hun eigen poolparty tijdens de Miami Music Week. Ondanks dat ze de hele wereld overvliegen, zijn ze ook bezig met het creëren van nieuwe muziek. Volgens Sunnery gaat het hier om “echt spannende dingen, en een hoop diversiteit in onze producties.” Dit maakt het ook leuk, want het houdt je scherp en creatief, aldus de DJ.

Bovendien gaat het goed met de Sexy by Nature radioshow, die over een paar maanden zijn 100e uitzending viert. Het blijft nog even spannend wat voor speciaals de mannen daarvoor hebben gepland. Ook op de vraag of het duo binnenkort nog vette samenwerkingen aangaat, reageren ze wat twijfelend: “Ja, maar dat is nog niet helemaal zeker, kunnen we nog niet echt uitspraken over doen. Maar als dat gebeurt is het wel een huge collaboration. Fingers crossed.” Even afwachten nog dus.

Home sweet home

Al met al komen er dus “een hoop fantastische dingen” aan de komende tijd, maar hoe zit het met de goede voornemens voor dit jaar? Voor Sunnery is dat zo min mogelijk stressen, en dat gaat hem best goed af: “ik moet zeggen dat ik nog steeds helemaal zen ben.” Ryan wil daarentegen harder werken, maar belangrijker nog is het zorgen voor zijn zoontje. Daarover hoeft hij zich volgens zijn collega niet druk te maken, want dit doet hij “fantastisch”.

Maar hoeveel invloed heeft het hebben van een gezin op de muziekcarrière van Sunnery en Ryan? “Alles om het dj zijn heen en hoe we erin staan is nog absoluut hetzelfde, honderd procent, maar als je een gezin krijgt, dan krijg je natuurlijk ook meer verantwoordelijkheid,” volgens Sunnery. Dit betekent dat de heren wat selecter zijn in het kiezen van feestjes binnen de dj-scene. Het belangrijkste plekje is nu namelijk thuis.

sbn

The music scene

Vroeger was het duo wat losbandiger naar eigen zeggen, maar het hebben van een gezin houdt ze scherp. Sunnery: “Ik denk dat het voor ons wel op een cruciaal moment is gekomen dat we toch wel verantwoordelijkheid namen voor wat we eigenljik doen.” Sunnery vertelt dat andere (jonge) jongens met veel talent, zichzelf weleens verliezen in de scene. Niet geheel onlogisch vindt hij: “je wordt door iedereen onthaald als een koning, en je krijgt maar drankjes en wat dan ook, dan kan je weleens doorslaan,” De DJ’s worden niet alleen scherp gehouden door hun familie, maar ook door elkaar. Niet dat Ryan dat nodig heeft: “ik ga nooit te hard” zegt hij lachend.

De jongens zijn van mening dat Martin Garrix de grootste DJ van het moment is, en dit heeft veel te maken met de manier waarop hij op een jonge leeftijd omgaat met zijn succes. Dit getuigd van grootheid, volgens Sunnery: “Ik zie dat hij goede begeleiding heeft, vanuit een goed nest. En dat is talent, als je er zo mee om kunt gaan is het talent.” Ook Ryan is enthousiast over de jonge DJ: “Hij werkt ook gewoon keihard, en hij doet het echt allemaal zelf.”

En waar luisteren de heren eigenlijk zelf naar? Ryan heeft als laatste Cherry Oh Baby van UB40 gedraaid. Sunnery bekijkt zijn playlist, en moet lachen: “Het laatste wat ik heb gedraaid is ‘Thong Song’ van Sisqo.”

Sexy by Nature

Over sexy gesproken, hun high-end concept ‘Sexy by Nature’ is wereldwijd een gigantisch succes. Over de oorsprong van de naam vertelt Sunnery dat ze altijd een eigenwijze stijl van draaien hebben gehad, maar er nooit een naam aan hebben gegeven. Toen ze begonnen met de radioshow, was daar een naam voor nodig. Omdat de fans hun sound altijd als “sexy” typeerden, en de DJ’s naar eigen zeggen hun platen op een natuurlijke manier selecteren, werd al snel de keuze voor Sexy by Nature gemaakt.

Toen Sunnery en Ryan eenmaal op tour gingen, werd de naam in stand gehouden en dat sloeg gigantisch aan. Hoe komt dat? “Mensen kregen er een gevoel bij, we draaien natuurlijk al jaren rond de hele wereld en mensen kennen ons van onze sound. We hebben die sound nu deze naam gegeven, en mensen willen zich daar gelijk aan koppelen, om bij het merk te horen,” aldus Sunnery. Ryan stelt dat er eigenlijk geen geheim achter het geheim zit: “het is gewoon dat we honderd procent doen waar wij van houden en wat wij echt willen doen.” En dat is dus het geheim.

Sexy-By-Nature

The Sound

Met hun eigen sound zit het dus wel goed bij de heren, maar er speelt meer mee bij een show: het geluid. Dus op welk festival hebben de DJs het beste geluid ervaren? “Tomorrowland Brazilië” denkt Sunnery. Het festival werd namelijk in een ruimte gegeven waar geen bewoningen omheen stonden, waardoor het geluid vol gas ging. En dat merkte je ook aan het publiek: “ de energie die daar loskwam, dat was bizar. 40.000-50.000 man die synchroon staan te springen voor je. Dat geeft een apart gevoel,” aldus Sunnery.

Dit gevoel omschrijven is lastig volgens de DJ. “Als je het omschrijft is het nog steeds niet het juiste gevoel. Het is een moment van je voelt je zo vrolijk.” Dit soort momenten geven het duo dan ook een kick, door de reactie van het publiek op de eigen muziek. “Je bent trots, blij en je krijgt een hoop energie over je heen, dus dat is alles, het is bijna drugs.”

Ook thuis is muziek belangrijk voor de heren. Hoewel ze niet zo dol zijn op het kopen van gadgets, slaat de nieuwe JBL Xtreme goed aan. Sunnery vertelt dat dit apparaat op volle toeren aanstaat in huis: “het is gewoon heel makkelijk via je telefoon, bluetooth en het geluid wat er uitkomt is fantastisch. Wat ook mooi is, is dat ze gekoppeld kunnen worden. Dus als jer er drie hebt, zet je er eentje in de hoek, eentje in het midden van de kamer, en eentje aan de andere kant. Dat geeft een fantastisch geluid”

Productinformatie JBL

Waar staat JBL eigenlijk voor? “Goed geluid, energie en creatief,” aldus Sunnery. Deze creativiteit zien we terug in het nieuwste product van JBL, de Everest hoofdtelefoons. De draadloze koptelefoons geven een geweldig geluid zonder alle problemen die kabels met zich meebrengen. Nooit meer draden ontknopen of ergens achter blijven haken dus (#Cordfail).

De JBL Everest 300 hoofdtelefoon kun je, net als de andere modellen uit de Everest serie, makkelijk verbinden met alle Bluetooth-devices. Je kunt kiezen uit over-ear, on-ear en in-ear varianten, die veel draagcomfort bieden, een dynamische luister-ervaring en een batterij die het tot wel 20 uur blijft doen. Leuk extraatje: de ShareMe 2.0 functie waardoor jij je muziek en video’s met vrienden kunt delen.

Doe mee aan de BLVD winactie. Wij geven vijf x de JBL Everest 300 weg! Winnnen!!! 

Tags: ,