MENU

Want de lente komt eraan: Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet

Our Instagram Lady: Editha Vilkeviciute

maart 1, 2016 reageren (0) Views: 1681 Life Redactie BLVD

De hotste events van Nederland in maart

Soms lijkt het misschien alsof wij ons niet bewust zijn van een wereld buiten Amsterdam, maar niks is minder waar. Elke maand zullen we daarom een lijstje maken met de leukste evenementen door het hele land heen. Deze keer besteden we onder andere aandacht aan Holland Animation Film Festival, Paaspop en Streekbierfestival.

24H West

amsterdam

Bij 24H Amsterdam leer je onze hoofdstad op een nieuwe manier kennen, en dit keer gaat de aandacht naar de westkant. In het stadsdeel vind je ontzettend veel unieke activiteiten en belevenissen. Een kleine greep uit het assortiment: nachtzwemmen in Hawaainse stijl, een live-dj soundtrack bij The Men Who Fell to Earth (met David Bowie), een midnight ronleiding langs de mooiste nieuwe street art, een concert op bed van een singer-songwriter, gin & tonic met ‘botanicals’, bier & opera. Conclusie: niets is te gek.

Waar? Amsterdam
Wanneer? 12-13 maart

Festival Aangeschoten Wild

Aangeschoten Wild

In maart is het alweer tijd voor de achtste editie van Festival Aangeschoten Wild. Verspreid over drie podia vind je hier nieuwe en oude artiesten die niet binnen een enkele muziekstijl kunnen worden gecategoriseerd. Bovendien zijn er cultuuracts, zoals dans, carbaret, en zijn er diverse workshops. Acts van dit jaar zijn onder andere Leo Blokhuis, De Likt, A Polaroid View, Rogier Pelgrim, en vergeet ook zeker Emerging Traces (robots die verf achterlaten) niet te checken.

Waar? Delft
Wanneer? 24 maart

Movies that Matter Festival

Sinner in Mecca (2)

[Sinner in Mecca]

Een bioscoopje pakken is altijd een fijne weekendactiviteit, maar wil je voor een keertje een film die diepere, maatschappelijke onderwerpen aansnijdt? Kies dan uit meer dan 70 films die draaien op het Movies that Matter Festival waarin het centrale onderwerp mensenrechten is. Bij veel filmvertoningen worden uitgebreide verdiepingsprogramma’s gepresenteerd, en het publiek kan in gesprek gaan met festivalgasten tijdens onder meer debatten, workshops, masterclasses en talkshows.

Waar? Den Haag
Wanneer? 18-26 maart

Paaspop

Paaspop_boulevard

Op het festival Paaspop is iedereen op zijn plek door de grote variatie aan muziek: van hiphop tot rock en van dance tot singer-songwriter. Zelfs als je meer interesse hebt in andere culturele bezigheden zul je het naar je zin hebben met onder andere cabaret, stand up comedy, literatuur en straatartiesten. Geniet van artiesten als Golden Earring, Jess Glyne, Typhoon, Mattie & Wietze en De Jeugd van Tegenwoordig met een speciaalbiertje in je hand.

Waar? Schijndel
Wanneer? 25-27 maart

Holland Animation Film Festival

HAFF

Elk jaar wordt hét internationale filmfestival voor animatiefans gehouden: Holland Animation Film Festival. Dit festival dient als ontmoetingsplek voor professionals, talenten en het publiek. Je vindt er wereldpremieres, competities, short films, live animation, talkshows en de KunstStripBeurs. Oscarwinnaars Bear Story (best animation short) en Inside Out (beste animation feature) gemist? Ook deze animatiefilms worden gedraaid.

Waar? Utrecht
Wanneer? Woensdag 16 t/m zondag 20 maart 2016

Theatertapas

theatertapas 2

Nog geen plannen voor aankomend weekend? Vertrek dan naar het noorden om te proeven van verschillende theateroprtredens. Het doel van Theatertapas is het bieden van een podium aan theatermakers die dit (tot nu toe) niet hebben gehad. De charmante obers van Theatertapas nemen je mee langs bijzondere locaties die zijn getransformeerd tot intieme theaters.  Kies uit vier verschillende routes die elk uit minstens 4 optredens bezoeken.

Waar? Groningen
Wanneer? 4-6 maart

Amsterdam Coffee Festival

coffee festival - marie wanders

Foto: Marie Wanders

Er zijn niet alleen heel veel foodfestivals, ze zijn ook steeds meer gespecialiseerd op een enkel product. Bij het Amsterdam Coffee Festival speelt onze favoriete energieverschaffer een hoofdrol, en dat alleen geeft al reden genoeg om erheen te gaan. Het zijn de Tia Maria Espresso Martini Bar (recept), Coffee & food pairings, een Barista challenge en Workshops in Het Lab die ons over de streep trekken. Natuurlijk kun je op dit festival ook gewoon lekker eten en, niet onbelangrijk, koffie drinken.

Waar? Amsterdam
Wanneer? 18-20 maart

Streekbierfestival

streekbierfestival

Het Streekbierfestival wordt elk jaar twee keer (lente en herfst) gegeven in hartje Utrecht. In de hipste cafés van Utrecht (o.a. ’t Gras van de buren, Luden, Café Hofman) worden de lekkerste, speciale biertjes geschonken van bijzondere brouwerijen als De Leckere en Brouwerij Hommeles. Het festival is helemaal gratis en dus de ideale manier om kennis te maken met de mooie binnenstad van Utrecht en haar vele cafés.

Waar? Utrecht
Wanneer? 19 & 20 maart

Tags: , ,