MENU

Drone vs Police McLaren: Wie racet het snelst door...

Laat jouw schoenen het weer voorspellen

maart 3, 2016 Reageren (1) Views: 944 Gadgets Redactie BLVD

De eerste virtual reality bioscoop staat in… Amsterdam

Om de eerste virtual reality bioscoop te bezoeken hoeven we niet ver te reizen, hij staat namelijk gewoon in onze hoofdstad. Sinds gisteren kunnen bezoekers van deze bioscoop zich voor even laten onderdompelen in vijf verschillende vr films.

Het begon allemaal met de pop-up virtual reality cinema in Nederlandse steden en in Duitsland en Zwitserland. Dit concept sloeg aan, en daarom is nu de eerste vaste bioscoop geopend. Niet alleen het witte doek is vervangen door een VR-Headset (van Samsung), maar ook de iconische rode stoelen zijn niet meer. Bezoekers nemen plaats op draaistoelen, zodat ze kunnen kijken waar ze maar willen.

“Cinema is a place where everybody has the possibility to get familiar with virtual reality and where everybody that already knows a thing or two about vr will be surprised by the very best and latest movies there are to find.”

Een voorstelling duurt een half uur en in die tijd krijg je vijf verschillende films te zien. Eén van deze films, met de passende titel ‘In Your Face’ is speciaal geproduceerd voor de bioscoop en geschreven door Ronald Giphart. De bedoeling is om binnenkort ook vr bioscopen te vestigen in Madrid, Londen, Parijs en Berlijn.

Klik hier voor de site & tickets.

Photocredits: Samhoud

Tags: , ,