MENU

Oscar beroemdheden maken Kanye’s tweets belachelijk

De vijf gaafste auto’s van Genève

maart 7, 2016 Reageren (1) Views: 1209 Life Redactie BLVD

7 redenen om seks in de ochtend te hebben

Voor de meeste mensen staat het geluid van de wekker niet op het lijstje van gelukkigste momenten in het leven. Maar stel dat je nu eens niet de snoozeknop indrukt en gebruikmaakt van deze abrupte verstoring van je slaap om je seksleven een boost te geven. Nog niet overtuigd? Dan presenteren wij jou 7 redenen waarom jij de dag het beste kunt beginnen met wat liefde:

1. Het is een lekkere start van de dag

Uit onderzoek blijkt dat mensen die seks hebben in de ochtend, de rest van de dag vrolijker en gelukkiger zijn. “Having sex in the morning releases the feel-good chemical oxytocin, which makes couples feel loving and bonded all day long,” aldus Dr. Debby Herbenick. Volgens deze onderzoeker maakt het je tevens mooier én sterker.

2. Het maakt je gezonder

Ochtendseks kan je immuunsysteem voor de rest van de dag versterken door een verhoging in de IgA-niveaus (beschermt tegen infecties). Bovendien zorgt regelmatig seks hebben voor minder kans op een hartaanval en beroertes volgens wetenschappers van de Queens University in Belfast. Daarnaast stellen onderzoekers van de Universiteit van Cincinatti dat seks stressverlagend werkt.

3. Iedereen doet het

Oké niet iedereen, maar wél 34 procent van de Amerikanen volgens YourTango. Dat kunnen wij Nederlanders beter, toch?

4. Je kleding is toch al uit
Een wijze man, genaamd Aristotles, zei ooit: “If everyone is naked, it only follows then that we should have sex.” Wie zijn wij om in discussie te gaan met deze beroemde filosoof!

5. Fitness is niet langer nodig
Wetenschappers van de University of Quebec stellen dat een half uur seks net zoveel calorieën verbrandt als een half uur joggen. Mannen verbranden namelijk 120 calorieën tussen de lakens, wat neerkomt op 4.2 calorieën per minuut. Helaas is de loopband dan wel net weer wat effectiever met 9.2 calorieën per minuut.

6. Je kunt langer meegaan
Vroeg jij je bij de vorige reden al of hoe je een halfuur kunt volhouden in bed? Ook dat gaat makkelijker in de ochtend. “”When a man has higher testosterone and is well-rested, he has more energy during sex. That energy will help him last longer,” aldus Dr. Harry Fisch.

7.Het activeert je brein

Niet alleen kruiswoordpuzzels en woorzoekers zijn goed voor jouw brein, een studie van Komisaruk en Wise (Rutgers University) toont aan dat orgasmes het brein activeren. Hoewel het onderzoek zich richtte op vrouwen, gaan we er voor het gemak maar even vanuit dat het ook werkt voor mannen. En anders doe je het voor haar toch…

Photo credit: rent-a-moose via VisualHunt.com / CC BY-NC-SA

Tags: , ,