MENU

Video: Leonardo’s evolutie – alle films op een rijtje

Dating: Nederlandse vrouw prefereert dat jij betaalt

maart 8, 2016 reageren (0) Views: 1115 Life Redactie BLVD

Waarom het hebben van seks positief kan zijn voor je salaris

Heb jij liever meer seks of een hoger salaris? Moeilijke keuze, maar wat nou als wij jou vertellen dat het een tot het ander kan leiden? Dat hadden wij inderdaad ook niet verwacht, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig seks hebben, meer geld verdienen.

De studie van Anglia Ruskin University laat zien dat werknemers die meer dan vier keer per week seks hebben, bijna 5 procent meer verdienen. Bovendien zijn deze mensen volgens de auteur van de studie, Nick Drydakis, emotioneel stabieler, extraverter en hebben ze minder gezondheidsbeperkingen (diabetes, hartklachten, artritis).

Hoe dit kan? Omdat mensen die vaker het bed delen met hun partner, gelukkiger én gezonder zijn en daardoor beter presteren op het werk. “People need to love and be loved, sexually and non-sexually. Drydakis (tegen The Daily News):

“In the absence of these elements, many people become susceptible to loneliness, social anxiety, and depression that could affect their working life.”

De onderzoeker verbindt dit aan Maslow’s Need Hierarchy Theory, waarin wordt gesteld dat mensen geboren worden met basisbehoeften die moeten worden vervuld om goed te kunnen functioneren. De belangrijkste behoeften zijn de fysiologische behoeften, zoals eten, drinken maar ook seks. Bovendien is liefde & verbondheid een belangrijke behoefte, waar seks ook onder geschaard kan worden. Voor de studie betekent dit dat mensen die gelukkiger en voldaner zijn, productiever en succesvoller zijn op hun werk, en dus meer verdienen. Nog meer redenen om seks in de ochtend te hebben dus!

Het effect van seks op loon is het hoogst bij mensen tussen de 26 en 50, en de resultaten zijn niet afhankelijk zijn van seksuele voorkeur, educatie of beroep. Toch suggeren de onderzoekers niet dat het opschroeven van het aantal keer seks direct leidt tot een loonsverhoging. Sterker nog, de relatie tussen deze variabelen kan ook andersom werken: een hoger loon kan namelijk leiden tot een betere positie op de datingmarkt.

Tags: , ,