MENU

Waarom het hebben van seks positief kan zijn voor...

Leer 5 basis kookskills van chef Gordon Ramsay

maart 8, 2016 reageren (0) Views: 997 Life Redactie BLVD

Dating: Nederlandse vrouw prefereert dat jij betaalt

Het is vandaag Internationale Vrouwendag, en dat betekent dat het een mooie dag is om te kijken naar gelijkheid en stereotypen. De Nederlandse vrouw is steeds onafhankelijker geworden, maar hoe zit het met hun ideeën over daten?

Datingsite Lexa heeft samen met TNS Sofres onderzoek gedaan naar gelijkheid van mannen en vrouwen bij dating. Is het nog steeds de bedoeling dat de man de rekening oppikt? En willen vrouwen eigenlijk nog wel een diner bij kaarslicht?

Hoewel het onderzoek laat zien dat best veel Nederlandse vrouwen weleens een man mee op date heeft gevraagd (41% van de deelnemers), worden conservatieve dates nog steeds volop gewaardeerd. Hoe dit ingevuld kan worden? Bosje bloemen kopen, massage geven of een diner bij kaarslicht dus.

Daarnaast vindt 34% van de Europese vrouwen het betalen van de rekening niet erg. Hoewel de helft van de ondervraagden best wilt praten over de rekening, kun je waarschijnlijk maar beter de rekening gewoon naar je toe trekken.

En waar vrouwen over willen praten tijdens de date? Geen seks in ieder geval. Minder dan 25 procent van de Nederlandse vrouwen neemt het initiatief om over dit onderwerp te praten, terwijl mannen hier in het algemeen geen probleem mee hebben.

Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 9251 respondenten (18-65 jaar) uit zeven Europese landen: Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland werd de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen met een 6.7 beoordeeld door vrouwen. Dit is de hoogste score van Europa, waar gemiddeld een 6.3 wordt gegeven. Het is een begin!

Bron: Lexa, Metronieuws

Tags: , ,