MENU

De Goodyear Eagle-360 conceptband is bolvormig

De Lamborghini Miura SV is in haar volle glorie...

maart 11, 2016 reageren (0) Views: 1751 Gadgets Redactie BLVD

5x items die jouw keuken een stijlupgrade geven

Het liefst spendeer je zo min mogelijk tijd in de keuken na een lange werkdag, maar als je er dan toch moet zijn, dan moet deze ervaring wel zo prettig mogelijk worden gemaakt. Wij helpen je hier graag bij en hebben 5 items geselecteerd die stuk voor stuk het complete uiterlijk van jouw keuken kunnen veranderen en tegelijkertijd zorgen voor meer comfort.

Fornuis

De laatste jaren werd het fornuis in het hoekje ‘ouderwets’ geduwd en werd de kookplaat steeds vaker losgekoppeld van de oven. Vandaag de dag maakt het fornuis zijn comeback, maar dan wel met de technieken van nu. Deze fornuizen bieden comfort maar zijn bovendien de ideale apparaten voor de echte kookliefhebber. Een goed voorbeeld hiervan is het Linea Principale (VPI-104 M) fornuis van Boretti, die een inductiekookplaat, oven én magnetron in één biedt.

boretti

Keukeneiland

Een kookeiland/keukeneiland is niet alleen heel functioneel tijdens het koken door de enorme ruimte die je ermee creëert, maar brengt ook nog eens sfeer met zich mee. Kies een eikenhout keukeneiland als je voor een klassieke, stoere look gaat, of ga voor wit als je meer van modern houdt. Met een paar barkrukken erbij heb je zo een nieuwe, favoriete hangout voor je mannenavondje. Schuif dat biertje maar door!

Keukenblad

Zonder dat je het misschien doorhebt, is jouw keukenblad een van de bepalende onderdelen in je keuken. Het keukenblad wordt veel gebruikt, dus functionaliteit is een must, maar het heeft ook veel invloed op de uiteindelijke uitstraling van de keuken. Onze aanrader: een betonnen keukenblad. Beton is niet langer materiaal voor in de garage, maar komt steeds vaker terug in woningen. Het geeft een industrieel en stoer uiterlijk, maar het past ook prima bij een klassiekere stijl. Kijk eens bij HS-Interieur voor professionele betonnen keukenbladen.

hs 3

Touchscreen keukenapparaten

Technologie die comfort biedt zien we door het gehele huis, en de keuken is daarin geen uitzondering. Dit betekent dat steeds meer keukenapparaten touchscreen hebben. Lekker makkelijk instelbaar en vaak is voorprogrammeren ook een optie. Veel ovens hebben deze functies al, en wij verwachten dat binnen korte tijd ook steeds meer apparaten in de keuken een internetverbinding zullen hebben, zodat jij recepten gewoon op je koelkast kunt opzoeken of even het nieuws kunt bekijken op de oven.

Afzuigkap

Een afzuigkap is niet langer een enorm en lawaaierig apparaat dat de sfeer in jouw keuken op een negatieve manier bepaalt. Tegenwoordig zijn er genoeg stijlvolle opties beschikbaar die de keuken juist chique kunnen maken. Hoe? Kies voor een afzuiger die in het werkblad of de kookplaat is ingebouwd. De keuken voelt direct een stuk ruimer aan en bovendien zijn de filters vaak veel makkelijker te vervangen. Ga bijvoorbeeld voor de stijlvolle werkbladafzuiging van Novy.

Photo credit: BettaLivingUK via VisualHunt / CC BY-NC

Tags: ,