MENU

De BMW VISION NEXT 100 maakt vrienden overbodig

5x items die jouw keuken een stijlupgrade geven

maart 10, 2016 reageren (0) Views: 1069 Gadgets Redactie BLVD

De Goodyear Eagle-360 conceptband is bolvormig

Tijdens de Autosalon van Genève worden niet alleen volledige (concept)auto’s gepresenteerd, maar ook andere onderdelen van de auto hebben een plekje op de beurs. Eén van de technologische innovaties die onze aandacht trok is de Goodyear Eagle-360 conceptband.

Met de Eagle-360 laat Goodyear zien wat zij denken dat de toekomst voor ogen heeft. Deze band verschilt compleet van de banden die wij nu kennen door het bolvormige uiterlijk. Bij Goodyear wordt verwacht dat ze autonoom rijdende auto’s in de toekomst een grote rol gaan spelen, en daar hebben ze dan ook op ingespeeld. “Doordat bestuurders steeds minder vaak hoeven in te grijpen, zal de rol van de band als link met de weg nog belangrijker worden,” aldus Joseph Zekoski, Goodyear’s senior vice president en chief technical officer.

De Eagle-360 banden worden aangepast aan de locatie en rijgewoonten van de bestuurder, zoals het aantal kilometers per jaar en hoe vaak je offroad gaat. De banden kunnen bovendien bij ijzige omstandigheden bewegen om glijden te voorkomen. Sensoren registeren weersomstandigheden en passen de snelheid van de auto aan. Deze condities van de weg en het weer worden doorgegeven aan andere auto’s zodat zij zich er op kunnen voorbereiden. Dit alles wordt gemaakt door middel van 3d-printing.

De vetste feature van deze banden? Ze kunnen alle kanten op draaien, wat betekent dat de auto zelf bij bochten niet draait. Check de video hierboven om te zien hoe dat eruitziet.

Tags: , ,