MENU

Maak je eigen iconische Hollywood cocktails

Video: solliciteren bij Zlatan Imbrahimovic

maart 10, 2016 reageren (0) Views: 1167 Life Redactie BLVD

Deze slechte gewoontes zijn eigenlijk goed voor je

We hebben ze allemaal, gewoontes waarvan wij denken dat ze slecht zijn, maar toch niet kunnen laten om te doen. Helemaal niet erg, want sommige “slechte gewoontes” kun je beter niet breken, deze blijken gewoon goed voor je te zijn.

Uitslapen

Mensen die uitslapen worden vaak als lui gezien, maar wees niet te snel met oordelen, want je ochtend doorbrengen in bed blijkt nog zo slecht niet te zijn. Hoewel eerdere onderzoeken vaak wijzen op de nadelen van uitslapen, zijn er ook steeds meer onderzoeken die laten zien dat het inhalen van slaap in het weekend gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Zo heb je minder kans op diabetes volgens wetenschappers van de University of Chicago. Bovendien stelt Roenneberg (University of Munich) dat mensen die zich wakker laten maken door een wekker drie keer zoveel kans hebben op overgewicht.

Koffie drinken

Hoewel teveel koffie drinken niet goed is voor je lichaam, kan een aantal kopjes van deze populaire drank niet veel kwaad. Er is een grote stapel aan onderzoeken die koffie als iets positiefs beschouwt, waarbij niet alleen het verbeteren van je humeur wordt genoemd, maar ook heel veel fysieke voordelen. Er wordt onder meer gesteld dat je langer kunt leven, schade aan de lever door alcohol kan worden hersteld, je spieren meer uithoudingsvermogen hebben én je stofwisseling kan worden versneld, wat kan helpen als je wilt afvallen.

coffee

De dag eindigen in de kroeg

Je sociale leven en gezondheid kunnen prima samengaan. We weten allemaal wel dat rode wijn positief kan zijn voor je gezondheid, maar wist je dat bier ook goed voor je kan zijn? Je wordt er namelijk niet alleen erg blij van, maar dit drankje kan ook beschermen tegen diverse aandoeningen, zoals hartaanvallen, beroertes en diabetes. Bovendien kan bier een positief effect hebben op je immuunsysteem en zitten er zelfs een aantal vitaminen in. Ook hier geldt: drink met mate.

Een work-out skippen

Je voelt je wellicht wat schuldig als je je avond – of ochtend – work-out mist, en dat wordt er niet beter op als dit twee keer op een rij gebeurt. Maar maak je geen zorgen, dit is helemaal niet erg. Sterker nog, het is wellicht wel beter voor je. Elke dag sporten zorgt er namelijk voor je spieren geen tijd krijgen om te rusten en te herstellen, en zodoende ook niet goed kunnen groeien. Bovendien zorgt teveel trainen juist voor minder energie, een slechter humeur, vermoeidheid en heb je minder tijd voor sociale activiteiten (oftewel: bier drinken).

Een douche overslaan

Als je wilt dat je lover nog in je buurt komt kun je beter niet teveel douches missen, maar een enkele keer overslaan is best een slim idee. Niet alleen spaart dit je tijd in de ochtend, waardoor je langer kunt slapen, maar het is ook beter voor je lichaam. Dagelijks douchen verwijdert namelijk de goede bacteriën die je huid gezond houden en de natuurlijke oliën die je huid beschermen (wat zorgt voor een droge huid).

Tags: ,