MENU

Heb jij de skills om astronaut te worden?

4K video: daredevils vliegen naast het grootste passagiersvliegtuig ter...

maart 14, 2016 reageren (0) Views: 2158 Travel Redactie BLVD

Baden in bier: laat je dromen uitkomen in een Tsjechische bierspa

Baden in een houten vat gevuld met bier, welke bierliefhebber wilt dit nu niet? In Tsjechië is dit de normaalste zaak van de wereld en zijn er speciale bierspa’s waar je op een nieuwe manier van een biertje kunt genieten. 

Tsjechen staan bekend als grote bierdrinkers. Niet alleen pils is in dit land uitgevonden, ook op het gebied van donkere bieren doen de Tsjechen het goed. Niet zo raar dus dat bier een serieuze zaak is in Tsjechië en dit zien we niet alleen terug in de grote hoeveelheden dat het brouwsel wordt gedronken. Ook de gezondheidsvoordelen voor je lichaam worden erkend, en dat vertaalt zich in bierspa’s.

Vitamine B(ier)

Al eeuwenlang nemen mensen een bierbad om ziektes tegen te gaan en dat is niet zo vreemd, want bier zit vol met Vitamine B. De oude Egyptenaren namen al bierbaden om de huid te hydrateren. De Tsjechische bierspa’s wijzen op eenzelfde voordeel:

“The high content of hop oils helps open pores and contributes to overall vitality; the high doses of vitamin B and active enzymes in brewer’s yeast have a salutary effect on skin regeneration.”

Naast een zachte en soepele huid, zorgt bier ook voor glanzende lokken. Bovendien stimuleert bier het metabolisme, helpt het bij het afvoeren van gif- en afvalstoffen en heeft het een positief effect op je bloedsomloop. De bierdouches die je vroeger van je vrienden kreeg, waren dus vast en zeker goed bedoeld.

Bierspa’s in Tsjechië

De vaten in de Tsjechische bierspa’s bestaan uit onder andere hop, gerst en gist, en zijn ongeveer 35 graden warm. Krijg je spontaan zin in een biertje tijdens het baden? Dan hoef je geen slok uit het bad te nemen, want je kunt onbeperkt genieten van (zelfgetapte) biertjes. Na deze inspannende activiteit kom je tot rust op een bed van tarwe, hetgeen de opname van vitamines en extracten nog meer zou stimuleren. Benieuwd waar deze kleine paradijzen gelokaliseerd zijn? Kijk dan even mee naar 3 van onze favorieten:

Pivní Lázně Spa Beerland

bierspa beerland 3

Waar? Praag
Wat? Relaxen in een houten whirlpool met onbeperkte hoeveelheid biertjes, een tarwebedje bij het haardvuur en bierbrood. Wie wist dat bier zo romantisch kon zijn?
Soort bier: lichte en donkere Krušovice bier

Pilsen Beer Spa

bierspa purk 2

Waar? Pilsen
Wat? Een bad dat bestaat uit verschillende types Pilsener en andere ingrediënten terwijl je uit een houten vat Purkmistr lager kunt drinken. Vergeet ook zeker niet om je gezicht en hoofd te wassen met bier.
Soort bier: Purkmistr

The First Karlovy Vary Beer Spa

bier spa

Waar? Karlsbad
Wat? Geniet van de gezondheidsvoordelen van bier terwijl je in een houten vat ligt en zoveel biertjes drinkt als jij zelf wilt. Geen probleem als je het daarna allemaal even niet meer weet, want alles wordt voor je geregeld: slippers, handdoeken en brood.
Soort bier: Krušovice

 

Tags: , , ,