MENU

Een eerste blik op het nieuwe survivalprogramma ‘The Raft’

Weinig stress op je werk? Kies dan voor één...

maart 14, 2016 reageren (0) Views: 1253 Life Redactie BLVD

7x vette films die je deze lente wilt zien

Nu het zonnetje eindelijk schijnt en de terrassen roepen, is de donkere bioscoopzaal niet de eerste plek waar je heen wilt gaan. Traditioneel gezien worden in deze lentemaanden de slechtere films door filmstudio’s in de bioscopen gedumpt, net voor de zomer blockbusters hun opwachting maken. Toch is het ditmaal wel de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de bioscoop, want er zijn genoeg gave films die uitkomen. Onze favorieten:

Batman v Superman: Dawn of Justice

Wanneer? 24 maart
Welk genre? Actie
Waar gaat het over? Het verhaal behoeft niet heel veel uitleg, maar het komt erop neer dat Gotham’s held zich zorgen maakt over Superman, hetgeen tot confrontaties tussen de twee leidt. Natuurlijk zullen de helden hun problemen naast zich neer moeten leggen wanneer er een nieuwe schurk opstaat, Lex Luther. Waarom je deze film toch moet zien? Batman en Superman op één scherm is episch.

The Nice Guys

Wanneer? 26 mei
Welk genre? Komedie
Waar gaat het over? Gosling en Crowe vormen een duo die verstrikt raakt in een mysterie rondom de zelfmoord van een jonge vrouw. De eerste ontmoeting tussen de twee gaat echter niet zo best, want de mannen hebben op z’n zachts gezegd wat problemen met elkaar. Klinkt als een typische “buddy cop” film waarin twee mannen tegen hun zin in moeten samenwerken, en dat is het ook. Waarom je het dan toch wilt kijken? Omdat we te maken hebben met Shane Black, de meester van deze formule.

X-Men: Apocalypse

Wanneer? 19 mei
Welk genre? Actie
Waar gaat het over? Apocalypse, de eerste en meest krachtige mutant, keert terug naar de aarde en rekruteert een team mutanten om een nieuwe wereld te creëren. Niet zo’n origineel concept, maar zonder twijfel een lekkere film die prima past binnen de rest van de X-Men films, aangezien de regie opnieuw in handen ligt van Bryan Singer.

Triple 9

Wanneer? 7 april
Welk genre? Actie/Drama
Waar gaat het over? Russische maffiose Irene (Kate Winslet) chanteert een groep corrupte agenten om een vrij onmogelijke overval te plegen. De enige manier om te slagen? Een 999 (officer down) code zenden.

Demolition

Wanneer? 14 april
Welk genre? Komedie/Drama
Waar gaat het over? Davis raakt zijn vrouw kwijt in een ongeluk en schrijft, na een vastzittend M&M pakje, een klachtenbrief aan een snoepmachinefabrikant. Dit leidt tot een conversatie tussen Davis en klantenservice medewerker Karen (Naomi Watts). Wat de kracht is van deze film? De acteerprestaties van Jake Gyllenhaal.

Hardcore Henry

Wanneer? 21 april
Welke genre? Actie
Waar gaat het over? Stel je voor, je herinnert je niets meer van je leven omdat je teruggebracht bent uit de dood. Dan ineens wordt je onder vuur genomen en wordt je vrouw gekidnapt. Wat nu? Klein voordeel: je bent een cyborg. Waarom je deze film wilt zien? Het is de eerste actiefilm die geheel vanuit het perspectief van de hoofdpersonage is gefilmd, waardoor het voelt als een computergame.

Captain America: Civil War

Wanneer? 28 april
Welk genre? Actie
Waar gaat het over? Steve Rogers leidt het nieuwste team van Avengers in hun strijd om de mensheid te redden. Na een incident dat heeft geresulteerd in collateral damage, komen de Avengers onder  toezicht van de regering te staan. Hierdoor ontstaan er twee kampen: eentje geleid door Steve Rogers en zijn strijd voor vrijheid, en eentje geleid door Tony Stark, die, verrassend genoeg, de overheid steunt.

 

Tags: , ,