MENU

Weinig stress op je werk? Kies dan voor één...

De oorsprong van YouTube – het begon ooit als...

maart 15, 2016 reageren (0) Views: 1200 Life Redactie BLVD

BLVD bezoekt PIPPIN: acrobatische stunts in Broadway aan de Amstel

Een paar weken lang krijgt Nederland de kans om te genieten van de Tony Awards winnende musical PIPPIN. Met een combinatie van acrobatiek, een Amerikaanse cast en een verhaal die prima past in de huidige tijdsgeest, zet Carré de eerste stap in een nieuwe traditie: Broadway aan de Amstel.

Het verhaal

Wat is de zin van mijn leven? En welk pad moet ik nemen? Moeilijke vragen die in deze individualistische maatschappij steeds vaker in de gedachten van mensen rondspoken. Ook de hoofdpersoon van deze musical, Pippin, is op zoek. Naar zichzelf, en naar het ideale leven.

Het verhaal begint op het moment dat Pippin, zoon van Karel de Grote, net klaar is met studeren. Hij heeft nog geen idee wat zijn toekomst hem gaat brengen, maar weet wel dat hij volledige verzadiging wilt. Tijdens deze zoektocht om de zogenaamde Amerikaanse droom waar te maken, wordt hij ondersteund door de Leading Player en haar gezelschap.

We volgen Pippin in zijn reis naar het ideale leven en komen onderweg diverse familieleden tegen. De machtige, authoritieve vader, de ijdele stiefmoeder, de domme stiefbroer en de liefdevolle en seksueel vrije oma. Ieder van hen helpt hem om een nieuw pad te bewandelen, net als het doodgewone meisje Catherine. Echter, de alledaagse realiteit van deze wegen valt Pippin vies tegen. Weet hij het geluk überhaupt wel te herkennen?

Foto: Roy Beusker

Foto: Roy Beusker

Ons oordeel

De afwisseling tussen het vertellen van een musical en de acrobatische stunts maakt PIPPIN een unieke musical. Het decor van een circustent komt goed tot zijn recht in het luxe Carré en de Amerikaanse acteurs lijken zich prima thuis te voelen, zowel in de zaal als bij het publiek. Bovendien zijn de zangprestaties uitermate, met name bij de Leading Player die ook nog eens soepele heupen blijkt te bezitten. De ouders van Pippin brengen bovendien een komische noot die het publiek goed weet te waarderen.

Deze musical scoort bovendien punten bij ons vanwege de realiteit die is verscholen onder alle glitter en glamour die een Broadway show met zich meebrengt. Waarheden en fantasie lopen door elkaar heen en doet het publiek afvragen wat echt is en wat niet. Een happily-ever-after is niet gegarandeerd voor Pippin, en dat doet de vraag rijzen: weten wij eigenlijk wel wat een gelukkig einde inhoudt?

PIPPIN8©ShinobuIkazaki

Foto: Shinobu Ikazaki

Locatie: Carré
Draaitijd: Wo 9 maart t/m zo 10 april 2016
Muziek door: Wicked-componist Stephen Schwartz
Regie: Diane Paulus (Cirque du Soleil)

Uitgelichte foto: Terry Shapiro

Tags: , ,