MENU

Concentratieproblemen? Dan ben jij vast heel intelligent

Een kleine retreat op de klif – IJsland

maart 21, 2016 Reageren (1) Views: 1508 Life Redactie BLVD

Kasteel de Haar: ga op ontdekkingstocht in een kasteel met de allure van Hollywood

Nog niet zo heel lang geleden was Kasteel de Haar de plek waar beroemdheden als Brigitte Bardot, Roger Moore en Coco Chanel graag geziene gasten waren en compleet in de watten werden gelegd door de baron en barones. Elke gast kreeg een kamer met eigen karakter, er werden gekostumeerde bals gehouden en in de ridderzaal konden de mannen zich tegoed doen aan cognac uit kristallen karaffen.

Eén maand per jaar, in september, leek niets te gek in dit kasteel. Zelfs nachtelijke tochtjes met de brommer door het kasteel werden gedoogd door de familie van Zuylen van Nijevelt. De rest van de maanden stelde baron Etienne het kasteel open voor bezoekers die zodoende de buitengewone weldaad met eigen ogen konden aanschouwen.

Kasteel de Haar 5

De afgelopen eeuw was het enkel mogelijk om het kasteel te bekijken tijdens een rondleiding, maar vanaf 16 maart mag jij de mooiste plekken in het kasteel zelf ontdekken. Tijdens de feestelijke opening konden de bezoekers voor het eerst in de voetstappen treden van de (vroegere) internationale jetset. Zij werden hierin begeleid door een lakei in traditioneel lavrei uit 1938 en werden door een muzikaal optreden teruggebracht naar de hoogtijdagen van het kasteel.

Kasteel de Haar 2

Burgemeester Van Zanen, die de opening verrichtte, bemerkte de gelijkenis met Downton Abbey en wij kunnen ons daar alleen maar bij aansluiten. Geen sobere inrichting, maar luxueuze kamers die tot in detail zijn ingericht. Met dit prachtige decor waanden wij ons voor even net zo prominent als mister James Bond himself.

Wil jij ook zien hoe 007 zijn vrije tijd doorbracht? Tot en met 30 juni 2016 kun je op eigen houtje alle zalen bekijken én zijn zelfs de slaapvertrekken toegankelijk waarin onder andere Yves Saint Laurent, Gregory Peck en Joan Collins hebben verbleven.

Kasteel de Haar 3

Foto:Kasteel de Haar Utrecht

Kijk op www.kasteeldehaar.nl voor meer informatie.

Fotocredits: Jessica Heijmans

Tags: , ,