MENU

Kasteel de Haar: ga op ontdekkingstocht in een kasteel...

Op dit feestje mag je iedereen overal aanraken

maart 21, 2016 reageren (0) Views: 1034 Life Redactie BLVD

Een kleine retreat op de klif – IJsland

Mocht je nog een fijne locatie zoeken om even te ontsnappen van de dagelijkse hectiek, dan is deze retreat in IJsland misschien wel jouw korte verblijfplaats. Het concept voor deze klifvilla ontstond toen designer Alex Hogrefe – gerespecteerd lid van architectenstudio Design Distill – zijn plannen visualiseerde. Hij besloot het niet bij schetsen te laten, maar het gehele idee fictief uit te werken.

Het panorama-uitzicht dat de gasten hier hebben is werkelijk adembenemend. Het minimalisme in combinatie met futuristische lijnen zorgt voor verschillende open ruimtes. De materialen die de boventoon voeren zijn overwegend beton, metaal en glas. De van vloer-tot-plafond glazen en het balkon zorgen voor veel natuurlijke lichtinval (onmisbaar tijdens de IJslandse winter).  Dit balkon geeft daarnaast ook perfecte vergezichten over de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan.

Hopelijk wordt dit plan in de nabije toekomst nog geconcretiseerd. #Bucketlist.

alex-hogrefe-iceland-cliffside-retreat-02-960x640 alex-hogrefe-iceland-cliffside-retreat-03-960x640 alex-hogrefe-iceland-cliffside-retreat-04-960x640 alex-hogrefe-iceland-cliffside-retreat-05-960x640 alex-hogrefe-iceland-cliffside-retreat-06-960x640 alex-hogrefe-iceland-cliffside-retreat-07-960x640

 

Tags: , ,