MENU

Hong Kong’s Nike Air Max Con is een paradijs...

Timberland introduceert haar nieuwe Sensorflex SS16 collectie

maart 30, 2016 reageren (0) Views: 952 Fashion Redactie BLVD

BLVD Kledingadvies: Kies het perfecte pak

Of je nu een pak moet aanschaffen voor een trouwerij of voor een sollicitatie-gesprek: een pak moet voldoen aan een aantal eisen. Je kan tegenwoordig met flinke kortingen een pak aanschaffen, maar ons advies is om een kwalitatief én duurder pak te kopen. Deze gaat langer mee, ziet er beter en stijlvoller uit én zorgt ervoor dat jouw postuur in alle facetten beter uitkomt. Onze tips: 

De lengte van het jasje

Wanneer je een mooi pak hebt gevonden is het uiteraard belangrijk dat het past. De lengte van het colbert is hierin bepalend. De rand mag tot over de onderkant van de billen heen vallen, niet veel meer en niet veel minder. Match je jasje met het overhemd zodat je een streepje overhoudt bij de polsen.

De mouwlengte van het jasje  

Controleer de lengte van je mouwen door je handen naast je zij te houden. Als het jasje in de handpalm valt is de lengte perfect.  Houd in ieder geval niet teveel en niet te weinig overhemd over bij de polsen.

Suit

Kleur & stof

Pakken hoeven tegenwoordig niet meer blauw, zwart of grijs te zijn. Je kan bij een officiële gelegenheid prima wegkomen met bruin, cognac of bordeaux-rood. Mocht je meer kleur willen ambiëren bij een standaard pak dan kan je jouw das hier mooi voor inzetten. De keuze voor een opvallende en contrasterende das mag dus gewoon. Qua stof is met name het comfort het belangrijkst. Het moet enkele uren lekker zitten, kies daarom voor cashmere, linnen of wol.

Schoenen + sokken 

De meest logische keuze voor bij een pak zijn zwarte of bruine schoenen. Voordat je een pak gaat kopen kan je het beste je schoenen al aangeschaft hebben, zo kan je in de winkel kijken of de match goed is. Qua sokken kan je experimenteren. Een paar felgekleurde sokken in combinatie met een donker pak staat voor moed en stijl. Hier scoor je gegarandeerd punten mee!

Bekijk ook:

Is de stijlvolle C63 AMG geschikt voor de (metro) man? 
Een huisje met een rooftop pool, ideale vakantielocatie! 

Tags: , , , ,