MENU

Our Instagram Lady: Erika Wheaton

Emily Ratajkowski en Kim Kardashian sharen topless foto

maart 30, 2016 Reageren (1) Views: 1855 Life Redactie BLVD

De hotste events van Nederland in april

Soms lijkt het misschien alsof wij ons niet bewust zijn van een wereld buiten Amsterdam, maar niks is minder waar. Elke maand zullen we daarom een lijstje maken met de leukste evenementen door het hele land heen. Deze keer besteden we onder andere aandacht aan onder andere Imagine Film Festival, Tweetakt en Dockyard Warehouse Festival.

Tweetakt

Tweetakt

Photocredit: Anna van Kooij

Beeldende kunst, dans, kunstfilms, mime, op kunstenfestival Tweetakt vind je alle vormen van kunst. Tweetakt is dan ook een van de belangrijkste internationale kunstenfestivals van Europa en iedereen, van 0-100 jaar, is welkom. Het Festivalhart bevindt zich op de Neude, waar je na afloop van een voorstelling (of ervoor natuurlijk) lekker een drankje kunt doen. Tweetakt vindt plaats in alle theaters van Utrecht, een houten Trekkerschuur en buitenlocatie Fort Ruigenhoek.

Waar? Utrecht
Wanneer? 1-17 april
Hoe duur? Max. €16,00

Das Après Ski Fest

apres ski 2

Vind jij het nou ook zo jammer dat het skiseizoen ten einde loopt? Dan hebben wij goed nieuws! Bij Das Après Ski Fest in Roosendaal feest jij namelijk nog even door. Met 2 brothers on the 4th floor, Party Animals en Menno Barreveld (Q-Music) kan het alleen maar fout gaan, en dat is dan ook precies de bedoeling! Koop snel je kaarten, want dit event vindt aankomende zaterdag al plaats én is bijna uitverkocht.

Waar? Roosendaal
Wanneer? 2 april
Hoe duur? €17,50

Imagine Film Festival

imagine film festival - corneel de wilde

Photocredit: Corneel de Wilde

In april vindt het 32e Imagine Film Festival plaats in EYE Amsterdam. Op dit festival voor de fantastische cinema kom je in aanraking met andere en toekomstige werelden door middel van een selectie films van het afgelopen jaar en uit het verleden, zoals Hardcore Henry, The Invitation en The Witch. Filmprofessionals, regisseurs en acteurs bieden achtergrond bij deze films uit het science fiction/horror/fantasy genre. Bovendien vindt de jaarlijkse Night of Terror plaats en kun je meedoen aan een filmquiz.

Waar? Amsterdam
Waneer? 14-24 april
Hoe duur? €10,00 voor regulier kaartje

Museumnacht Maastricht

museumnacht maastricht

Voor een tientje naar tien verschillende musea en dan ook nog eens ’s nachts? Dat is nu de Museumnacht. Voor het eerst vindt dit event plaats in Maastricht en dat belooft een hele mooie editie te worden, met prachtige musea als Boekhandel Dominicanen, Museum aan het Vrijthof, Van Eyck Academie. Heb je geen zin om jezelf te vervoeren van museum naar museum? Laat je dan naar de locaties rijden met de museumnacht-bussen. Vergeet trouwens niet je polsbandje te bewaren, want dat geeft je op een ander moment gratis toegang tot een van de deelnemende musea.

Waar? Maastricht
Wanneer? 15 april
Hoe duur? €10,00

’t Veluwse Zandsculpturen Festijn

zandsculpturen

Weet je het nog, lang geleden, toen jij als klein kind de mooiste kastelen op het strand wist te fabriceren? Ook in Garderen zijn kunstenaars de afgelopen maanden hard bezig geweest met het maken van de mooiste zandcreaties en deze kunstwerken zijn zeker een kijkje waard. Het thema van ’t Veluwse Zandsculpturen Festijn 2016 is ‘Rien Poortvliet’, een verhaalverteller die beelden voor zich liet spreken. Test in het overdekte gedeelte meteen even je Nederlandse kennis met sculpturen die spreekwoorden uitbeelden.

Waar? Garderen
Wanneer? 15 april – 19 oktober (genoeg tijd dus)
Hoe duur? €9,50 (€8,00 online)

Dockyard Warehouse festival

dockyard 2

Dockyard Festival gaat verhuizen naar het Hembrug Terrein en jij bent welkom bij de housewarming. Vrij letterlijk, want dit festival  huisvest dj-namen uit de house en technoscene . Er zijn vier gebieden waar jij los kunt gaan, zowel binnen als buiten. Feest mee met 30 artiesten van wereldklasse, zoals Art Department, Sonja Moonear, The Advent & Industrialyzer en Surgeon.

Waar? Zaandam
Wanneer? 9 april
Hoe duur: €34,50 (dayticket)

Motel Mozaique Festival

motel 2

“A festival full of surprises, you don’t know quite what to expect!” Als deze omschrijving van Motel Mozaique Festival je nog niet over de streep heeft getrokken dan is het wel de line-up. Op het festival maak jij kennis met (nieuwe) smaakmakers op het gebied van dans, theater, muziek en beeldenkunst, en dit jaar maken onder meer Damien Jurado, Leon Bridges en Jamie Woon  de Rotterdamse binnenstad onveilig. Bovendien is het mogelijk om de stad te leren kennen met behulp van de festivalgidsen én kun je overnachten op een dak van een huis. What’s not to like?

Waar? Rotterdam
Wanneer? 8-9 april
Hoe duur? €37,50 (dagticket)

Rebirth Festival

Rebirth - Rossumedia

Photocredit: Rossumedia

Het outdoor festival seizoen begint weer en hardstyle liefhebbers kunnen aftrappen met Rebirth Festival. Helaas zijn er enkel nog kaartjes beschikbaar voor dag 2, maar niet getreurd, ook dan wordt er geknald. Bij Frequencerz: Medium Rare Hosting krijg je een unieke primeur van het album en kun je genieten van artiesten als Ran-D en Da Tweekaz. Puinhoop Extravaganza is het gedeelte waar niets te gek is en daar feest jij met onder andere met LNY TNZ en David Ghetto.

Waar? Haaren
Wanneer? 9-10 april
Hoe duur? €25,00

Tags: ,