MENU

6 kleine tips voor je sportschool bezoekje

Levensechte Cupido’s gezocht!

maart 7, 2017 Reageren (1) Views: 2494 Life Redactie BLVD

Hoe lang duurt de gemiddelde vrijpartij? En maakt een condoom uit?

Jaloers op je vrienden die altijd wilde verhalen hebben over urenlange seks? Hoeft niet hoor, want er is een grote kans dat ze de werkelijkheid ietwat overdrijven. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat de gemiddelde vrijpartij een stuk korter duurt dan je zou verwachten.

Hoe lang denk jij dat koppels gemiddeld seks hebben? Een half uur? Een kwartier? Psycholoog Brendan Zietsch stelde dezelfde vraag, maar dan iets wetenschappelijker geformuleerd:  “What is the mean intravaginal ejaculation latency time?” Na diverse studies te hebben bekeken kwam de psycholoog tot de conclusie dat seks gemiddeld maar 5 minuten duurt.

Zijn antwoord is gebaseerd op een studie van Waldinger et al. uit 2005, waarin 500 koppels uit Nederland, Groot-Brittannië, Spanje, Turkije en de Verenigde Staten, vier wekenlang hun sekspartijen timeden. Het onderzoek toonde aan dat de tijdsduur van seksuele gemeenschap varieerde van 33 seconden tot 44 minuten, met een gemiddelde duur van 5.4 minuten.

Daarnaast liet het onderzoek zien dat condooms geen invloed hebben op de lengte van de vrijpartij. Ook weer een taboe ontkracht dus. Het deed er daarnaast niet toe uit welk land de koppels kwamen, met uitzondering van de Turken dan, die deden er een stuk korter over (3.7 minuten). Bovendien bleek dat hoe ouder het koppel was, hoe korter de seks duurde.

Over de condooms, deze kan je tegenwoordig natuurlijk heel gemakkelijk, snel en discreet online bestellen bij verschillende shops zoals onder andere Condoom.nl. Dat maakt het alweer een stuk makkelijker! Er zijn veel merken, afmetingen, diktes en soorten met verschillende materialen of toepassing. Je kan veel informatie krijgen op de voorgaande link of bij een van de grootste condoom merken Durex.

Tags: ,