MENU

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Elsa Hosk voor ‘Vogue’ Spanje

april 11, 2016 reageren (0) Views: 933 Life Redactie BLVD

Hard Rock Cafe Amsterdam: The American Experience aan de Amsterdamse grachten

Wat gaan we vanavond eten? Een vraag waar geheel Nederland elke dag weer mee worstelt. Afgelopen week werd het ons wel heel gemakkelijk gemaakt, we werden namelijk spontaan uitgenodigd om een hapje te gaan eten bij het wereldberoemde Hard Rock Cafe. Burgers, bier en lekkere muziek? We’re in!

Vrijwel iedereen is bekend met Hard Rock Cafe, en toch wordt dit café vaak ontweken door de lokale bevolking. Waarom? Omdat het bekend staat als een broedplaats voor toeristen. Niet geheel onjuist natuurlijk, maar toch beviel het ons wel. Wij voelden ons namelijk zelf  even toerist in eigen stad, en dat is best lekker!

American dishes and sizes

In Hard Rock Cafe Amsterdam werden wij vriendelijk ontvangen door het personeel dat uitsluitend Engels praat. We konden vrij snel plaatsnemen aan een tafeltje bij het raam (met uitzicht op de gracht) dat zich tussen twee televisie’s met muziekvideo’s bevond en de nodige memorabilia. Geen vervelend uitzicht dus!

Op het menu vind je geen gerechten die enkel bestaan uit een blaadje sla, maar grote, mannelijke maaltijden.  Als starter kun je kiezen voor nachos, kippenvleugels, een combo of de ‘Tupelo Chicken Tenders’. Wij kozen voor het laatste gerecht, en kregen een bord vol gepaneerde kippenhaas met sausjes erbij. Lekker mals en zeker niet te weinig.

197629-Lobby Entrance-f964c9-original-1457368954

Met namen als ‘Hickory Barbecue Bacon Cheeseburger’ en ‘Local Legendary’ konden we de burgers niet weerstaan als hoofdgerecht, maar ook de Befaamde Fajita’s trokken de aandacht, en dus besloten we beiden te proberen. De fajita met gegrilde kip kwam met een bord kaas, guacamole, zure room, sla en vier warme tortilla’s, waarmee je jouw eigen broodje kon samenstellen. De Original Legendary Burger werd gecombineerd met gekruide frietjes. Welk gerecht het beste smaakte? Daar denken wij nog even over na…

The Full American Experience

Deze Amerikaanse gerechten kwamen in typisch Amerikaanse porties, dus maak je vooral geen zorgen over trek in de late avond. Probeer ook vooral nog een gaatje over te houden voor een toetje, want zonder een ‘sinful hot fudge sundae’ of ‘hot fudge brownie’ is je Amerikaanse ervaring natuurlijk niet compleet. O, en als je voor een keer iets anders wilt bestellen dan het gebruikelijke biertje, dan zit je bij Hard Rock Café ook goed. Hier staan namelijk cocktails mét bier op de kaart.

Na het diner kun je nog even rondkijken in de shop naast het restaurant en kun je een drankje doen in de bar. Geef ook zeker je ogen de kost met de verschillende authentieke memorabilia van rocklegendes, en ga op een virtuele wereldtournee bij de Rock Wall Solo.

Wat heb jij gegeten bij Hard Rock Cafe Amsterdam? Laat het weten via #ThisIsHardRock

Tags: , ,