MENU

Minimalistisch: Mar Adentro Hotel by Miguel Ángel Aragonés

Wees 1 met de natuur – Jones House, Brazilië

april 14, 2016 Reageren (1) Views: 1478 Travel Redactie BLVD

Op pad met #SRPRS.ME: Destination Unknown.

Een paar weken geleden kreeg BLVD Man de uitnodiging (of beter gezegd ‘uitdaging’) om op stap te gaan met reisorganisatie SRPRS.ME. Of we een reis wilde maken, maar niet wisten waarheen. Wel konden we aangeven dat het een kleine 300 km van huis moest betroffen én dat we naar een land wilde reizen i.p.v. een bekende metropool. De locaties die wij ons voor ogen hadden waren o.a. Berlijn, Londen én Parijs… het werd echter het pittoreske Urspelt, Luxemburg. Een mini-roadtrip naar een unusual destination. That’s Srprs.me.

In de schemer van een lenteachtige vrijdagavond stappen we in onze felrode Kia cee’d SW. In deze familiewagen zullen we de komende uren het avontuur tegemoet rijden. Enkele dagen van te voren arriveerde op de redactie een opvallende envelop waar mysterieuze hints ingeschreven stonden. Deze envelop mag je pas op de dag van vertrek openen. Zodoende. En wanneer je denkt dat je verlost wordt uit je nieuwsgierige lijden is de enige hint die je krijgt: “Rijd richting Maastricht.”

Een kleine 2 uur later rijden we langs Maastricht, tijd om de volgende hint te openen. Hier komen we achter het plaatsje voor de nacht: Urspelt, Luxemburg. Nooit geweest. En dat maakt het avontuur met Sprs.me zo bijzonder. Je verwacht een bekende locatie waar veel toeristen op af komen en dan rijdt je momenten later langs Brussel en Spa om in de holst van de nacht – na het afrijden van haast rally-achtige bergwegen- de navigatie enkele uren later uit te horen spreken: “Uw locatie is bereikt.”

Urspelt

Château d’Urspelt****
Drie kilometer afgelegd van Clervaux ligt Château d’Urspelt****, een klassiek ogend kasteel dat van binnen is uitgevoerd met moderne wellness, riante master-bedrooms met prachtige vergezichten én stijlvolle ruimtes waar de gasten kunnen genieten van live-muziek én de welkome drankjes in de avonduren. Een superbestemming om even tot rust te komen van de alledaagse stress. Wij pakten de auto, bezochten wat leuke stadjes in de buurt, nuttigden wat speciaalbiertjes en keerden ’s avonds weer terug naar ons sprookjeskasteel. Het personeel is vriendelijk, de buffetten en maaltijden zijn goed geregeld en rondom Château d’Urspelt hangt een mysterieuze, romantische ‘air’. Deze is helemaal ’s ochtends voelbaar wanneer er lage mist rondom het kasteel zichtbaar is.

Welke trip maak jij? 
Het voordeel van Srprs.me is dat werkelijk alles voor je geregeld wordt. De organisatie organiseert jouw reis van A tot Z. Het enige wat jij hoeft te doen is je koffer te pakken én een datum te prikken. Of je nu kiest voor een lowbudget reis naar een bestemming dicht in de buurt of juist wat verder weg wil met een goede vriend, alles is mogelijk. Sprs.me heeft diverse keuzes, zo kan jij kiezen voor ‘Adventure’, ‘City Tripping’, ‘Sunsation’, ‘Solo together’, ‘Multy City’, ‘Road Tripping’ of ‘Broke’. Laatsgenoemde optie is als je wel op vakantie wil, maar niet meer dan 135 euro te besteden hebt.

Urspelt

Srprs.me. You’ll go wherever you’re meant to go.

Château d’Urspelt****
Adres: Am Schlass, 9774 Urspelt (Clervaux)

Luxemburg

Srprs.me

Tags: , ,