MENU

(NSFW) Vita Sidorkina Treats Mag

Dit is de échte reden waarom mannen een baard...

april 19, 2016 reageren (0) Views: 916 Life Redactie BLVD

Dit is de beste manier om sorry te zeggen

“Sorry seems to be the hardest word?” Voor jou niet meer, want nieuw onderzoek vertelt je precies hoe je dat aan moet pakken. Helaas, enkel ‘sorry’ zeggen is niet goed genoeg.

Onderzoekers van de Ohio University, onder leiding van Roy Lewicki, stellen dat er zes verschillende elementen zijn die een verontschuldiging succesvol maken. In twee experimenten met in totaal 755 mensen werd gekeken welke onderdelen van een excuus het beste werken. Uit het experiment bleek dat hoe meer van de volgende elementen je gebruikt, hoe beter het excuus is:

  1. Vertellen dat je spijt hebt
  2. Uitleggen wat er misging
  3. Je verantwoordelijkheid nemen
  4. Berouw tonen
  5. Aanbieden om het goed te maken
  6. Vragen om vergeving

Heb je te weinig tijd, of vind je het lastig om al deze elementen in jouw excuus te verwerken? Geef dan in ieder geval aan dat je een fout hebt gemaakt en leg uit dat je het goed gaat maken. Het minst effectieve element is vragen om vergeving, dus als je dan toch iets weg moet laten…

Lewicki stelt echter wel dat in dit onderzoek participanten enkel excuses lazen, maar dat bij een face-to-face verontschuldiging emotie, oprechtheid en oogcontact ook belangrijk zijn.

 

Tags: ,