MENU

Hitchcock’s ‘Psycho’ huis staat op het dak van Met...

Zo maak je het alfabet sexy: dirty talk met...

april 25, 2016 reageren (0) Views: 2233 Life Redactie BLVD

Last-minute tips voor een onvergetelijke Koningsdag

Elk jaar loop je weer rond met dezelfde vragen. Welke stad kies ik? Waar zijn de beste feestjes? Heb jij nog steeds niet besloten waar je Koningsdag gaat vieren? Dan helpen wij jou samen met Omio een stukje op weg met de beste tips voor vijf verschillende steden. Want ondanks de deprimerende weersvoorspelling, gaan we er gewoon weer een feestje van maken!

Amsterdam

Wie aan Koningsdag denkt, komt al snel bij Amsterdam uit. In onze hoofdstad stikt het van de feesten en festivals op Koningsdag, zoals Kingsland en Loveland van Oranje (waar wij al eerder over schreven). Liever een gratis festival meepakken? Dan kun je terecht bij Hannekes Kroon. Op het terras van de hotspot Hannekes Boom komen diverse dj’s die langs het water de lekkerste platen draaien. Daarnaast is Kingsday Amstelveld (Brasserie Nel) een aanrader, waar het twee dagen lang feest is met onder andere Lisa Lois en Dennis van der Geest. Maar ook als jij liever vrijmarkten afstruint, zit je in Amsterdam helemaal goed. Ga naar het Vondelpark waar tientallen kids hun spullen verkopen of loop door de authentieke vrijmarkt in de Jordaan.

Hoe kom je er? Wie in de buurt van Amsterdam woont, is maar al te goed bekend met de overvolle treinen waar je moet strijden om aan de binnenkant van de treindeuren te geraken. Hoewel er op Koningsdag meer treinen worden ingezet, raden we je af om pas in de middag te gaan reizen. De meeste evenementen zijn goed te bereiken met de trein, en grote borden geven aan hoe jij er komt. Pas op! Stations Amsterdam RAI en Amsterdam Science Park zijn met de trein niet bereikbaar.

(samengesteld met behulp van Amsterdamkoningsdag)

Kingshouse Festival - Jaarbeurs Utrecht - 27 april 2015

Utrecht

Of je nu naar een festival wilt of gewoon door de stad wilt wandelen, in Utrecht heb je sowieso een leuke Koningsdag. Eén van de grote voordelen van deze stad is de kleine afstand tussen de verschillende pleinen en festivals. Ga naar de vrijmarkt in Park Lepelenburg, huur een boot en verken de Utrechtse grachten, bezoek het speciaalbierfestival Koning Craft Beer of ga los op één van de feestjes op verschillende pleinen in de stad. Bovendien bevindt één van de grootste koningsdagfestivals, Kingshouse Festival, zich op loopafstand van het station. Hier draaien internationale top dj’s als Martin Solveig, Fedde le Grand en Sander van Doorn. Bij Beat-Rix Open Air kun je daarnaast op Koningsnacht en Koningsdag gratis losgaan op de beats van dj’s als Billy the Kit. De biertjes zijn daar trouwens slechts €1,50!

Hoe kom je er? Neem de trein naar Utrecht Centraal, loop Catharijne uit en je bevindt je middenin het feestgedruis.

Eindhoven

Met meer dan 220.000 bezoekers is Eindhoven één van de grootste Koningsdagsteden van Nederland. De Brabantse stad staat in het teken van Eindhoven = King en dat betekent feest door de gehele stad heen. Op koningsdag is Eindhoven verdeelt in drie verschillende thema’s: Dance, Music en Family. Binnen het thema Dance vallen diverse grote feesten als Electric Orange (georganiseerd door de 3 grootste festivalorganisatoren van Brabant), Supersized Kingsday Festival en Majestic Dance Event. Check de site van thisiseindhoven voor de gehele programmering of bedenk pas in de stad wat je gaat doen door gebruik te maken van het EHV Free WiFi netwerk. Kijk eens rond bij de Markt, Plein bij de Paterskerk, het Stadhuisplein en Strijp-S voor verschillende artiesten. De vrijmarkten vind je op de PSV-laan, het Wilhelminaplein, in het Stadswandelpark en op het NRE-terrein.

Hoe kom je er? Eindhoven is prima te bereiken met de trein, maar door een verbouwing zijn de perrons momenteel wat kleiner (= extra drukte). Als je liever naar Strijp-S gaat, voor onder andere rock en technomuziek, dan kun je het beste uitstappen bij Eindhoven Strijp-S.

koningsdag

Rotterdam

Ook in Rotterdam zijn er genoeg plekken waar jij met de voetjes van de vloer kunt gaan, maar deze bevinden zich niet allemaal in het centrum. Gelukkig weet Rotterdamfestivals deze feesten wel te lokaliseren. Wij noemden al eerder het Kralingse Bos Festival (met Kevin Lyttle, Coolio en Sunnery James & Ryan Marciano), maar ook Oranjebitter bij de Euromast is een aanrader met onder andere een optreden van De Jeugd van Tegenwoordig. Een gratis festival vind jij op het Stadhuisplein waar verschillende barretjes met après-ski en dancemuziek staan. Aan de voet van de Erasmus Brug wordt bovendien het Kroon Festival gehouden, waar onder meer Sam Feldt, Alle Farben en Benny Rodrigues draaien. Bij SweetKingsDay kun je daarnaast terecht voor multiculturele hapjes, muziek, zang en dans.

Hoe kom je er? Rotterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op weg naar een vrijmarkt of festival? Kies dan voor de metro vanaf Rotterdam CS.

Den Haag

Dit jaar is de 10e editie van de Haagse Konings/Koninginnedag en hier wordt de verjaardag van de koning op geheel eigen wijze gevierd, zoals met rondvaarten door de Haagse grachten en rondritten op historische trams. Echter, ook de festivalfans worden niet teleurgesteld in Den Haag. Ga op Koningsnacht (nou ja, avond) naar The Life I Live om onder andere Bombay, Sabrina Starke en Black Box Revelation te zien, en op Koningsdag ben je welkom bij hardstyle-evenement Solid Kingsday. Hier spelen onder meer Frequencerz, Radical Redemption en Unresolved. Vrijmarkten vind je in Den Haag bij PEX en de Reinkenstraat.

Hoe kom je er? Reis met de trein naar centraal station, en vanaf daar is het 5 minuten lopen naar de grachten en het festivalgebied.

Tags: ,