MENU

Zo start jij een succesvol Youtube kanaal

Soho Farmhouse: hier spelen de rich & famous

april 26, 2016 reageren (0) Views: 1009 Life Redactie BLVD

Hoe spot je een leugenaar?

Via de e-mail, face-to-face of in een reclamespot, elke dag worden we 10 tot 200 (!) maal bedrogen. Helaas weten we maar in iets meer dan de helft van de gevallen dat er wordt gelogen. De Amerikaanse auteur Pamela Meyer heeft een aantal technieken gevonden waarmee je een leugenaar kunt detecteren, en die deelt ze met ons.

Gemiddeld vertellen mensen 2 à 3 leugens in een gesprek van tien minuten (Robert Feldman). Hoewel het veelal gaat om ‘een leugentje voor bestwil’, is het toch een schokkend hoog aantal. En daar is “liespotter” Pamela Meyer zich maar al te bewust van. Haar TEDtalk begint dan ook met:

“Okay, now I don’t want to alarm anybody in this room, but it’s just come to my attention that the person to your right is a liar. Also, the person to your left is a liar. Also the person sitting in your very seats is a liar. We’re all liars.”

Onderzoek laat zien dat wij maar in 54 procent van de gevallen een leugen herkennen. Mensen die hierin getraind zijn, weten daarentegen 90 procent van de tijd dat je liegt. Hoe? Omdat elke leugenaar dezelfde technieken gebruikt en fouten maakt.

In de TEDtalk van Pamela Meyer wordt uitgelegd hoe je een leugenaar spot, en we kunnen alvast verklappen dat het inderdaad te maken heeft met taalgebruik en lichaamshouding. Kijk de video hieronder voor de grappige én leerzame presentatie.

 

Tags: , ,