MENU

Soho Farmhouse: hier spelen de rich & famous

Chillen in de tuin… op je jacht

april 28, 2016 reageren (0) Views: 929 Life Redactie BLVD

BLVD viert Koningsdag bij Kingshouse Festival

De weervoorspellingen logen er niet om: het zou gaan regenen, waaien, hagelen en misschien zelfs sneeuwen. Alles kwam voorbij, behalve dan de kans op een warme lentedag. Toch weerhield ons dat er niet van om de verjaardag van de koning  in stijl te vieren en af te reizen naar het hart van Nederland waar één van de grootste koningsdagfestivals plaatsvond: Kingshouse.

Hier is het feestje

Iedere koningsdag is het weer zover. De treinen zitten stampvol , de straten zijn een complete chaos en overal waar je kijkt zijn feestende en dronken mensen. Dit jaar was het anders. Utrecht Centraal leek een oase van rust vergeleken met de alledaagse spitsuren en de treinen waren verdacht rustig. Zou er dan niemand Koningsdag vieren?

Aangekomen bij Kingshouse Festival bleken er gelukkig nog heel wat trotse Nederlanders te zijn die het jaarlijkse festijn, ondanks de slechte voorspellingen, niet aan zich voorbij lieten gaan. Hoewel de voorgaande edities naar alle waarschijnlijkheid drukker waren, zat de sfeer er goed in en waren er genoeg Oranje fans om een lekker feestje te bouwen zonder te hoeven strijden voor een plekje.

DSCN3160

Binnen of buiten?

Kingshouse Festival was verdeeld in een main area, waar de grootste dj’s (zoals Fedde Le Grand, W&W en Wildstylez) speelden en een binnengebied met eetkraampjes, tafels en de eclectic stage. Deze verdeling was ideaal voor het wisselvallige weer: op het moment dat het regende stond iedereen binnen, en zodra de zon weer scheen liep een groot deel van het publiek weer naar buiten.

De dj’s speelden voor een keer met jas aan, maar dat maakte hun optreden niet minder warm, zoals Willem-Alexander zou zeggen. Sander van Doorn speelde een fijne set met bekende nummers, ondanks dat een grote groep mensen wegstroomde tijdens een regenbui, en Martin Solveig sprong – ongeacht het weer, of misschien juist wel daarom – lekker heen en weer.

Kortom: een geslaagd feestje waar je kunt genieten van grote namen, zonder dat je hoeft te dringen om de dj’s goed te kunnen zien. See you next year?

DSCN3105-2

Tags: , ,