MENU

‘The Legend of Tarzan’ Trailer 3

Roxy Horner is Leo’s laatste vlam

juni 7, 2016 reageren (0) Views: 1198 Life Redactie BLVD

Waarom worden we niet gelukkig?

Gelukkig worden, iedereen streeft ernaar. Immers, geluk is het hoogst haalbare. Geluk is voor iedereen anders. Geluk kan zitten in de aanwezigheid van een grote liefde, het verorberen van een overheerlijke maaltijd of het gevoel dat je ervaart na seks. Gelukkig worden kan je oefenen, maar waarom zijn zo weinig mensen het dan? 

De New York Times heeft gisterochtend een interessant artikel gewijd aan ‘jezelf zijn’ om daardoor echt geluk te bereiken. De auteur van het stuk haalt keihard uit naar dit gegeven aangezien mensen ‘die zichzelf zijn’ vrij weinig tot niets bereiken in het leven. Is dat zo? Studies hebben aangetoond dat je eigen persoonlijkheid helemaal niet leidt tot succes, en dat het tonen van je ware emoties je doet overkomen als zwak. En dit geldt vooral voor vrouwen.

Training voor je brein
De auteur suggereert dat we onszelf moeten leren om “emotional granularity” te ervaren om zo om te gaan met negativiteit én stress die ervoor zorgen dat we in een negatieve spiraal terecht komen. Dit houdt in dat ons brein fysiek reageert op stress en angst, en dat gecompliceerde emoties juist een goede training voor dat bovenste kwabje zijn. Hier worden je gedachten – door je brein –  sterker van.

hp_riva
Het geluk van uw redacteur zit verpakt in een snelle, stijlvolle Riva 

‘Fit zijn’
Jezelf zijn mag dan niet altijd de juiste uitkomst hebben, het is wel goed om je eigen gedachten te kanaliseren. Weet waar jij gelukkig van wordt, weet wat jouw doelen in het leven zijn. Probeer te verbeteren op relatie-of carrièregebied. Probeer fitter te worden, zowel mentaal als fysiek. ‘Een gezonde geest huist in een gezond lichaam’, zelfvertrouwen en persoonlijk geluk is hier rechtstreeks aan verbonden.

40-thesis 
We zijn rijker, welvarender en zelfs gezonder dan voorgaande generaties. Waarom zit het geluk ons dan niet altijd mee? Erfelijke factoren bepalen voor 50% ons geluk, oftewel geluk is genetisch bepaald. Je hebt perioden van meer geluk dan je basisniveau en soms minder. Je keert na een bepaalde tijd weer terug naar je basis. Gunstige of ongunstige levensomstandigheden zijn hierin niet eens bepalend (10%). De andere 40% van het geluk zit te maken in je geest, hoe je denkt en hoe je je gedraagt. Hier ligt jouw ruimte om gelukkiger te worden.

 

Wil jij snel gelukkig worden? Probeer deze drie manieren of vergaap je eens aan Paula Bulczynska.

Tags: ,