MENU

Bezoek: Denham The Jeanmaker in Utrecht

De evolutie van vrouwenondergoed

juni 13, 2016 reageren (0) Views: 2655 Fashion Redactie BLVD

Met deze vier tips weet jij hoe je ‘Summer-chique’ draagt

Het kwik heeft sinds vorige week haar weg in de temperatuurmeter naar boven gevonden. Van haast winterse taferelen waar de Hollanders met meerdere lagen gekleed naar buiten stappen tot deze zomerse week waar we met z’n allen in koor klagen met de meest iconische zin: ‘Dit is geen weer voor een Hollander.’ Het is ook nooit goed. Toch brengt de zomer vele voordelen met zich mee. Zo kunnen we langer met vrienden op het terras zitten, zijn de mensen doorgaans een stuk vrolijker én genieten we allemaal net ietsjes meer.

De komende maanden zijn ook weer het toneel van tientallen verjaardagen en trouwerijen die worden gevierd in de buitenlucht. De enige juiste dresscode voor dergelijke activiteiten in de zomer is ‘Summer-chique’. Voor vrouwen betekent dit een elegante little black dress, een sexy, zwierige jurk of een kleurrijke, losse jumpsuit. En voor mannen? Dat gaan we je – in samenwerking met Girav Long Fit– nu haarfijn uitleggen:

2015-GIR-001LW-05mei-Blog-Featured-image_Shirts-onder-overhemd

De opvatting dat je een chique outfit een zomers randje moet meegeven is verkeerd geredeneerd. Je kan het beter andersom opvatten: een zomerse outfit met een chique randje. Stijlvol en netjes. In de zomer draag je natuurlijk lichte stoffen zoals linnen en katoen. Mijd kleuren als zwart, grijs, bruin & donkerblauw, maar ga voor wit of beige.

Draag een pantalon

Een pantalon heeft meerdere positieve punten. Zo ziet een pantalon er niet alleen stijlvol en chique uit, maar ademt dit veel meer dan bijvoorbeeld een slim fit black jeans of een chino. Wees niet bang om je enkels te laten zien, sla de onderzijde van je zwarte of marine-blauwe slimfit (!) pantalon eenmaal om.

Draag een stijlvol overhemd + ondershirt

Overhemden zijn er in diverse soorten en maten. Kies voor minimalistisch. Een goed gestreken, wit of lichtblauw overhemd doet wonderen. Bang voor zweetplekken? Schaf een lang shirt (materiaal ‘American Cotton’) van Girav Long Fit aan, ideaal voor zomerse temperaturen, perfecte pasvorm én het long-shirt kruipt niet irritant omhoog.

GIRAV SFEER LOKATIE-793Amet muur

Draag passende schoenen
Tuurlijk is het fijn en vertrouwd om die oude sneakers aan te trekken. Stijlvol is echter anders, en met name als je op bezoek gaat bij een keurig zomerfeestje. Kies voor degelijke moccasins, lage veterschoenen of stoere instappers. Qua kleur mag je hier wel een risico nemen: geel, orange, lichtblauw.

Draag accessoires

Wij mannen hebben niet heel veel keuze als het gaat over accessoires. Wel kunnen we te allen tijde kiezen voor een elegant horloge in combinatie met een kwalitatieve riem én een zonnebril. Een armbandje of ring mag er nog steeds bij!

Valt er een uitnodiging op je deurmat met als dress-code ‘Summer-chique’, dan weet jij nu wat je moet dragen. Combineer er lekker op los, houd het vooral minimalistisch én vergeet niet een zomerse fragrance aan te schaffen.

Have a great summer. Namens Girav Long Fit en BLVD.
Bestel jouw extra lange shirts op www.girav.nl!

Tags: ,