MENU

Our Instagram Lady: Kim Feenstra

Vitaly laat zien hoe je oudere vrouwen versiert

juni 16, 2016 reageren (0) Views: 2666 Life Redactie BLVD

Commando worden, je moet het maar kunnen

Als kind keek je vol belangstelling naar de buis wanneer op het NOS Journaal ‘De Blauwhelmen’ werden ingeschakeld om de dag te redden. Militairen die vanuit diverse landen werden opgeroepen om te strijden voor vrede en veiligheid. Waar dan ook ter wereld. In naam van de Verenigde Naties.

Terwijl je klasgenoten later liever brandweerman of profvoetballer wilde worden wist jij zeker dat je –zodra de mogelijkheid zich aan zou dienen- in opleiding zou gaan om beroepscommando te worden. Vredesmissies in onherbergzame gebieden, tactvolle nachtmissies in Oostelijke dorpjes én reddingsacties in de meest extreme en gevaarlijke omstandigheden. Het Korps Commandotroepen is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor jou.

01-hero

Een band voor het leven
Je vertrouwt als commando op je kameraden. Op je teamgenoten die ervoor moeten zorgen dat jij zo veilig mogelijk je werk kan uitvoeren wanneer dit nodig is. En vice versa. Als jouw collega’s worden ingeschakeld moet jij hun rug hebben. Te allen tijde. Deze broederschapsband wordt niet zomaar opgebouwd, hiervoor wordt keihard gewerkt. Op trainingsmissies wanneer er samen een bepaald doel bereikt moet worden, op de kazerne wanneer er samen wordt gegeten, maar ook in persoonlijke tijden waarin kameraden jouw support nodig hebben. Daar wordt een band gesmeden, een band voor de rest van het leven.

Betrouwbaarheid & Integriteit 
Niet voor niets dat kandidaten die willen presteren op het hoogste niveau ook een bikkelharde selectie moeten ondergaan. In deze testdagen wordt gehamerd op betrouwbaarheid, integriteit, doorzettingsvermogen, wilskracht, intelligentie, openheid en bereidheid. Vaak blijkt dat er uit alle aanmeldingen een hoog percentage jongens toch niet of in mindere mate beschikt over deze kwaliteiten. En dan kan defensie logischerwijs niet op je bouwen.

03-hero

KCT APP 
Om deze reden heeft Het Korps Commandotroepen een speciale KCT-applicatie ontwikkeld. In deze app kan je zelf je mentale en fysieke vaardigheden als mogelijk, toekomstige commando testen. Centraal staat een speciaal trainingsprogramma van zes weken waarin je tot het uiterste zal moeten gaan. Ook de mentale missies zullen jouw karaktereigenschappen naar voren doen komen.

Was jij op de basisschool altijd al de sterkste van de klas?

Scoorde je bij de gymklas maximale punten op ieder onderdeel?

Hielp jij minder sterke klasgenootjes tegen bully’s?

Heb je een prijzenkast waaruit je jeugdige sportiviteit blijkt?

Draai jij je hand niet om voor extra zwaar werk?

Heb jij het in je om Commando te worden? Download nu de KCT-app!

Tags: ,